MAYATTA

12 Ağustos 2011 Cuma

Amerikan lezzeti Burger Story’de

Burger Story - Ankara
Tipik bir Amerikan restoranı olarak tanımlayabileceğim Burger Story’nin konsepti, uluslararası pazardaki diğer restoranlara çok benziyor. Ahşabın kahvesi ile grinin modern yüzünün birleştiği Burger Story mekanları sade ve keyifli... Burgerlerin lezzeti, özel sosları ve bu sosların çeşitli kombinasyonlarla yarattığı farklı tatlardan ileri geliyor. Dana eti kullanılan burgerler özel soslarla zenginleştiriliyor.

Et, tavuk ve vejeteryan...
Burger Story’de hamburgerlerin onlarca farklı seçeneği var. İsteyene et, isteyene tavuk, isteyene vejeteryen hamburgerler yapılıyor. Fast food konseptine yeni soluk getiren bir restoran olan Burger Story’de değişik burgerleri denemeye değer, alışveriş molanızda uğrayın deriz. Menüye gelecek olursak; etli, tavuklu ve spesiyal seçenekler olarak menüyü üçe ayırabiliriz. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine yediğim etli seçeneklerden Srooms mantarlı burger de mantar ve burger köftesi birbirine çok yakışmış.

Rokfor ve ananasın farkı
Menüde diğer bir burger seçeneği olan Rokforlu Burger’in ise adı üstünde, içinde rokfor peynir sosu var. Karamelize soğan ile hazırlanan Rokforlu burgerde köftenin üstünde yeşillik ve domates rokfor ve karamelize soğandan gelen yoğun tada denge katmış. Benim favorim Guacamole & Ananas burger. Avakado sos, domates ve yeşillikle hazırlanan bu burgerde fesleğen sos burgere ayrı bir tad katmış. Biraz tatlımsı tadları sevenler için. Alışılmışın dışında bir tada sahip olan bu burger, burgerde özel tadlar arayanlar için gurme bir seçim. Tavuklu seçenekler arasında gelen pane tavuk göğsü ile hazırlanan tavuk burger, lezzetli, tam kıvamında pişirilmiş, ağzınızda dağılıyor.

Diyeti de var, zeytinlisi de...
Spesiyaller içinden çocuklarımın çok sevdiği zeytinli burger. Kıymanın içine zeytin dilimleri ilave edilerek hazırlanıyormuş. Burgerin sosunda zeytin, domates, fesleğen ile uyumlu tad oluşturmuş. Ama hiçbir tad birbirini bastırmıyor, dolayısıyla köftenin tadını alabiliyorsunuz. Karnı kurt gibi aç arkadaşlarının yanında diyet yapanlar da unutulmamış, ızgara tavuklu salata ve yeşil salata çeşitleri menüde yerini bulmuş. Mercimeğin içine girdiği her yemeği deneyen biri olarak mönüde yer alan mercimek buğday salatasını tavsiye ederim. Keçi peyniri ve mercimek bir arada mükemmel bir tad. Milkshake, hamburger denince akla gelen ilk içecek. Burger Story’de üç milkshake çeşidi var: Çilekli, vanilyalı ve çikolatalı. Tatlı olarak da limonlu veya çikolatalı seçeneği ile moussecake. Ve muz split.

Ankara’daki Burger Storyler
Kentpark AVM Zemin Kat No:164/49A Çankaya - 219 93 33
Panora AVM 2. Kat No:182/233-234 Oran - 491 11 44

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Kentpark AVM

Daha Büyük Görüntüle

Panora AVM

Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder