MAYATTA

27 Ekim 2011 Perşembe

Deniz ürünleri senfonisi Park Fora'da

Park Fora - Ankara
Nenehatun’da 5 yıldır Ankaralılara hizmet veriyor Park Fora balık restoranı... İlk kez gidiyorsanız terasında sizi bir sürpriz bekliyor. Düzenleme muhteşem, Ankara’da değil de, kendinizi bir sahil kasabasında hissediyorsunuz... Mekânın girişinde balıkların ve diğer deniz mahsullerinin seçildiği bölüm karşılıyor sizi. İçeriye açık ve doğal renklerde bir dekorasyon hâkim. Şık, aynı zamanda mütevazı ve insanı kucaklıyor...

15 Ekim 2011 Cumartesi

1968'den bu yana Ankara'da ev yemekleri klasiği: Çiçek Lokantası

Çiçek Lokantası - Ankara
1968 yılından günümüze Ulus’ta hizmet veren tarihi Çiçek Lokantası, Eskişehir Yolu Söğütözü’ndeki yeni şubesinde tüm renklerini, seslerini ve tatlarını misafirlerine sunuyor. Ankara Beypazarlı bir ailenin 1968’den bugüne taşıdığı lezzetler, hem geleneksel hem de çağdaş mutfaklardan örneklerle bezeli.

9 Ekim 2011 Pazar

Kolyoz’da balık keyfi

Kolyoz Restoran - Ankara
Kolyoz Restoran'a her mahsül kendi denizinden geliyor. Son yıllarda art arda açılan mekanlarıyla şehrin önemli bir buluşma noktası olan Filistin Caddesi, haliyle pek çok yemek ve içecek markasına ev sahipliği yapıyor. İster bir fincan kahve eşliğinde tatlınızın tadına varın ister şık bir balık sofrasında kadehinizi kaldırın... Günün her saati ayrı bir renge bürünen Filistin caddesi şimdilerde yeni bir mekana daha adres oldu. Kolyoz, semtin ortasında ama kalabalıktan uzak konumuyla balıkseverlere sakin bir ortam sunuyor.

5 Ekim 2011 Çarşamba

Sağlıklı besin merkezi: Fırıncı Orhan Gurme

Fırıncı Orhan Gurme - Ankara
Yaklaşık bir aydır Çukurambar’da hizmet veriyor ancak, 1958’den beri dededen toruna geçen bir adres Fırıncı Orhan Gurme... 200 kişilik restoranın yanısıra şarküteri, fırın, pastane, kuruyemiş, manav, kasap ve gurme ürünlerin sergilendiği çok renkli bir sağlık durağı. Gıda kompleksi olarak planlanan mekanın Ankara’da bir benzeri daha bulunmuyor. Mekanda tadabileceğiniz çok çeşitli, ekolojik ürünler mevcut. Tadım konusunda çeşitleri seçerken kararsızlığa düşerseniz restoran sorumlusu Ali Atmaca’nın önerileri size kesinlikle yardımcı olacaktır.