MAYATTA

26 Mayıs 2011 Perşembe

Coccinella'da onlarca çeşit tatlı tuzlu: ‘İstediğiniz pasta olsun’

Coccinella - Ankara
İçeriye girince her taraf pasta ve tatlı... Tıpkı Grimm Kardeşler ve onlardan da önce Giambattista Basile tarafından uyarlanan Hansel ve Gretel masalındaki gibi. Ahmet Mitat Efendi Sokak’ta kısa sürede müdavimleri oluşmuş. İşletmecisi Saadet Kavak’a, “kaç çeşit pasta üretiyorsunuz” diye sorunca, gülümsüyor ve şu yanıtı veriyor: 'İstediğiniz pasta olsun’

'Coccinella: Uğurböceği'
Pasta evi adını, İtalyancada “uğur böceği” anlamına gelen “coccinella” sözcüğünden alıyor. Kruvasan, poğaçalar, simitler, danish’ler, üzümlü çörek, palmiye, mini ekmekler, mini ayçörekleri, mısırlı muffin, börekler, kişler, börekitas, sefa, kahke, pretzel, anasonlu gevrek, mini pizzalar, kaşarlı çubuklar, susamlı çubuklar, chester, gevrekler, krik-krak, dimand, sable, biscotti, köy kurabiyesi, tuile, tarçınlı, un kurabiyesi, damla çikolatalı kurabiye, acıbadem, marmelatlı, bademli ay kurabiyesi, çatlak hindistan cevizli, kakao - cevizli, zencefilli, mekikler, şekerli çubuklar, keçi tırnağı, elmalı poğaça, tartlar, milföyl, ekler, krokan-çikolatalı, mozaik, piramit, muzlu rulo, Alman pastası, tiramisu, profiterol, damla sakızlı muhallebi, kek çeşitleri, kedi dilli, kramel - armutlu, krokan çikolatalı, frambuaz-limonlu, cheese cake, portakal-romlu Coccinella’nın ürettimini yaptığı pastalar. Ev tipi masaların, işlemeli duvarların ve ahşap dekorasyonun süslediği mekânda özel günler düzenleyebilmek de mümkün.

'Üç şubeli zincir'
Coccinella’nın işletmecilerinden Saadet Kavak, “Çok yeni bir işletmeyiz. Çankaya’daki şubemiz 2009’da açıldı. Yıldız ve Beysukent’de de şubelerimiz var. Pasta işi ile ilgilenmek aslında kızkardeşim Suna Kavak’ın merakıydı. ABD’ye gitti, orada pastacılık üzerine okudu. Türkiye’ye döndüğünde biz bu işi profesyonel şekilde yapmak istedik. Böylece üç dükkân açtık. Üretim ve dağıtım olmak üzere bir ağ kurduk” diyor.

‘Destek aldık’
“İlla bu işi yapacağız diyerek sektöre girmedik, ailemizden maddi destek aldık. Şimdi aldığımız bu maddi desteği yerine koymaya çalışıyoruz. Bu nedenle çok çalışıyor, çok iş üretiyoruz” yanıtını veriyor Kavak, “Coccinella çok küçük bir yer. Kazancınız nasıl? Bu kadar çok pasta üretimi yapmak, girdi masraflarınızın artmasına neden olmuyor mu” şeklindeki sorumuza. Pasta evi mutfağında çok deneyimli ustaların çalıştığını belirtiyor. Toplam 25 kişi çalıştıklarını söylüyor. Coccinella’nın paket servisi yaptığının da altını çiziyor: “Yurttaşların özel günleri ve kutlamaları için arzu ettikleri şekilde ve içerikte pasta ve kurabiye siparişleri alabiliyoruz. Süslemeli pastalar yapıyoruz. Bu pastalar arasında en çok ilgi görenlerden bir tanesi, mekâna adını veren uğur böceği şeklindeki pasta. Uğur böceği şeklindeki kutularda çikolata satışları da yapıyoruz.”
Coccinella’da öğle yemekleri de veriliyor. Hatta Kavak’ın yakın bir tarihte mekânda alakart mönü de oluşturmak gibi bir düşüncesi var. Bu mönüde, İtalyan yemekleri olacak. Hatta yemekleri İtalyan bir aşçı yapacak. Yılbaşı için özel mönüler de oluşturulacak.

'İnce porselenin zerafeti'
Saadet Kavak’a göre, özellikle yiyecek konusunda üretim yapan işletmeler, sağlıklı ürünler kullanmalı ve yurttaşları “müşteri” olarak değil, “misafir” gibi ağırlamalı. Bu nedenle de Coccinella’nın küçük, “sanki bir evin odası” şeklinde olduğunu söylüyor. “Kalın porselen tabak ve fincanları hiç sevmem. Bu nedenle temiz ve ince porselenden yapılan fincan, çay takımları ve yemek takımlarını kullanırız serviste. Çünkü insanlar burada kendilerini evinde gibi hissetsin, rahat olsun istiyoruz” diyor.

Coccinella’nın ‘en’leri
- Özellikle çocuklara yönelik hazırlanan, pasta evinin sembolü uğur böceği şeklindeki pastalar ve çikolata kutuları,
- Günün pastası, yanında bir fincan çay veya kahve ile yalnızca 5 TL,
- Özellikle akşam üstleri, dinlendirici müzik eşliğinde bir kadeh içki yudumlama keyfi,
- Tamamen Coccinella’nın özel üretimi olan mini tuzlular; börekitas, sefa, mantar - beşamel soslu, simit, kahke, pretzel, anasonlu gevrek, mini pizzalar, kaşarlı çubuklar, susamlı çubuklar, chester, gevrekler ve krik-kraklar,
- Sabah kahvaltıları için ideal olan poğaçalar, kruvasanlar, simitler, üzümlü çörekler, palmiyeler, mini ekmekler, mini ayçörekleri ve börekler,
- Adet olarak satılan, çilekli, böğürtlenli, frambuazlı, karışık meyveli, limonlu, çikolatalı tartlar ve ekler,
- Hemen hemen her damak zevkine uygun pramit, muzlu rulo ve alman pastası, damla sakızlı muhallebi.


Daha Büyük Görüntüle

Selda Güneysu / Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder