MAYATTA

26 Ağustos 2011 Cuma

Eğriçimen Restoran evinizin bahçesi gibi...

Eğriçimen Restoran - Ankara
Yaz ayları geldiğinde, insanı evinin bahçesinde gibi hissettiren kafe ve restoranların keyfine doyum olmuyor. Sıcak günlerde esintileriyle ve kuş cıvıltılarıyla en güzel mekanlar gölgeli bahçeler... İncek’teki Eğriçimen Restoran, gölgede serinlemek isteyenler için ideal bir mekan. 2009 yılı eylül ayından beri hizmet veriyor ve anayol üzerinde olduğu için de kolaylıkla bulunabiliyor. 17 dönüm bir arazide emekle, özenle oluşturulmuş. Restoranın en önemli özelliği, şehre hem yakın hem de çok sessiz olması. Hafta sonları erkenden gidip, geç saatlere kadar sohbet edip, kitap okuyarak, bilgisayarınızda çalışarak vakit geçirebileceğiniz bir yer.

Mutluluk kaynağı kahvaltı
İnşaatçı Seyfettin Başara ve Fikret Taşdelen’in Hataylı aşçı arkadaşları Ali Turunç’un cesaretlendirmesiyle temelleri atılan Eğriçimen Restoran’ın mönüsü oldukça zengin. “Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem. Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş Cemal Süreyya... Metropol insanları olarak mesai günleri bir tost, bir kâse kahvaltılık gevrekle sabahların âhını alsak da hafta sonları acısını çıkartıyoruz. Eğriçimen’de ki kahvaltı çeşit çeşit peynirle, zeytinle, balla, kaymakla sefası sürülecek kahvaltılar için adres defterine eklenesi bir yer. Ayrıca kahvaltı alternatifleri arasında menemen, gözleme gibi seçenekler de var.

Yöresel lezzetler
Mönüden devam edersek, en iştah açıcılar yöresel lezzetler. Yaprak kebabı gerçekten tadılması gereken bir lezzet. Özel sosta bekletilerek terbiye edilen kuzu ve dana eti ızgarada pişirildikten sonra alinazik sosun üzerine koyularak servis yapılıyor. Yaprak kebabı dışında tavsiye edeceğim incik kebabında ise kuzunun incik kısmı önce haşlanıyor. Daha sonra domates, biber, sarımsak ve soğanla sotelenip özel güveçte fırınlanarak servis ediliyor. Mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim lokma kebabı ise; Adana olarak hafif pişiriliyor. Daha sonra lavaşa sarılıp 3 santimlik ölçülerde beyti gibi kesiliyor. Bu parçalar şişe takılarak mangalda lavaşla birlikte pişiriliyor. Toprak güveçte domates ve kaşarla birlikte fırınlanıyor. Her lokmanın üzerine ali nazik sosu ile servis ediliyor. Mekânın en beğenilen ürünlerinden tereyağlı sıcak arnavut ciğeri gerçekten farklı ve çok lezzetli. Eğriçimen Restoran’da cuma ve cumartesi geceleri yapılan fasıl eşliğinde keyifli saatler geçirebileceğiniz bir mekan.

Mönüden
- Menemen: 7,50 TL
- El açma gözleme: 7 TL
- Yaprak kebabı: 19,50 TL
- Kuzu İncik: 22 TL
- Lokma kebabı: 18,50 TL
- Arnavut ciğeri: 12,50 TL
- Zeytinyağlı yaprak sarma: 7,50 TL
- Künefe: 6 TL
- Sütlaç: 6 TL

Turgut Özal Bulvarı (İncek Yolu) No: 73 İncek - Gölbaşı
Tel : 460 16 16
www.egricimenrestaurant.com

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder