MAYATTA

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Rockstarların, başkanların aşçısı Lemontree’de - Paris Caddesi’nde krep keyfi

Lemontree - Ankara
Lezzet konusunda küçük bir Paris deneyimi yaşamak isteyenleri Paris Caddesi’ndeki 7 masalı 25 sandalyeli Lemontree’ye yönlendirebiliriz. Bölgedeki büyükelçilik çalışanları, mahalle sakinleri ve çevre ile bir aile gibi olan işletmede, gazete okuyabilmek olanaklı. Üstelik Paris’in en meşhur krep kafeleri ile yarışabilecek krepler yapılıyor. Küçük ama şirin...
Lemontree’nin anlamı limon ağacı. Kafenin sahipleri 7 yıllık evli Filiz ve Steven Conway çifti. Aslen Elazığlı olan Filiz hanım avukat, ancak kafesinde eşine yardımcı oluyor. 12 yıldır Türkiye’de yaşayan ve bu sürenin 9 yılını Amerikan Büyükelçiliği’nde baş aşçı olarak görev yaparak geçiren eşi Steven, Brezilya, Bermuda, Fransa, İrlanda, İskoçya, İngiltere gibi dünya mutfaklarında uzun süre çalışmış, mesleğine âşık bir aşçı. 20 yılı aşkın süredir yemek yapan şef dünyaca tanınmış rock starlarından, bürokratlara, başkanlara kadar birçok popüler ve bürokrat isme yemekler yapmış. Değişik dünya mutfaklarında çalışma şansı yakalayan Steven’ın asıl eğitimi Fransız mutfağı üzerine...
Dünya mutfağına dair edindiği deneyimi ve birikimi Türk mutfağı ile harmanlayarak oluşturduğu lezzetli mönüyü 5 aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.

Kilo verdiren yemekler
Kafe fikri, Steven’ın Fransız Büyükelçiliği’nde baş aşçı olarak çalışan arkadaşı ile sohbetinde somutlaşmış. Dünya ve Avrupa damak tadını Türk damak tadıyla uyumlaştırma fikriyle yola çıkan Steven, 5 ayda 20 kilo verdiğini söylüyor. Bunu yemeklerinin lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı olmasına bağlıyor. Kafenin mönüsü, ağırlıklı olarak kreplerden oluşuyor. Tatlı ve tuzlu seçenekleriyle, Türk damak tadına uyarlanmış Fransız tarzı, çeşit çeşit krepler mönüde yer alıyor. Limonlu, muzlu, nutellalı, karamelli, bitter çikolatalı tatlı seçeneklerin yanında, klasik, beyaz peynirli, ıspanaklı, yumurtalı, mantarlı krepler seçim yapmayı bir hayli zorlaştırıyor.
Tatlı kreplerin yapımında kullanılan sosların ve reçellerin tamamı Filiz Hanım ve annesi tarafından yapılıyor. Beyaz peynirli krep seçeneğinde, tuzlu olmaması ve hoş koku içeriği nedeniyle İsviçre peyniri tercih ediliyor.

Başka yerde yok
Mönüde önünüze çıkan bir başka seçenek, soğuktan titrediğimiz günlerin ilacı çorbalar. Şef tarafından günlük olarak belirlenen çorbalar, lezzet bakımından kreplerle yarışıyor. Brokoli, mısır, kremalı sebze, arpalı mantarlı çorbalar, günlük hazırlanan ekmek ve tereyağı ile servis ediliyor. Mönüde ayrıca hindi, dana, ızgara tavuk ile hazırlanmış paniniler (İtalyan tostu da denebilir), özel sos kullanılarak servis edilen salatalar ve Ankara’da başka mekânlarda bulamayacağınız dünya mutfaklarından seçme örnekler de var.
Lemontree’de salı günlerinin vazgeçilmezi çili (chili). Çili, Meksika fasulyesi, kıyma, acılı, baharatlı, domates salçası kullanılarak hazırlanıyor ve mısır ekmeği ile servis ediliyor. Çarşamba körili lezzetler günü. Cumartesi hariç hafta içi her gün omlet çeşitleri ile zenginleşen kahvaltı seçeneği de bulunmakta.

Glutensiz krep
Mönüde fast food tarzı hiçbir ürün bulunmuyor. 4 yaşındaki oğulları Liam Mehmet, glüten alerjisi olduğu için bu konuda çok hassas olan çift mönülerinde glütensiz ürünlere de ağırlıklı olarak yer vermişler. Krep çeşitleri glutensiz de yapılıyor, diyabet hastaları kendi reçellerini kreplerde kullanabiliyor.

Şeften öneriler
Krep harcını hazırladıktan sonra mutlaka yarım saat dinlendirin. Yarı akışkan olarak hazırladığınız krepinizi orta ısıda çok az yağ da yapın.

Mönüden
- Çorbalar: 4.75 TL
- Krepler: 3.75-8.50 TL

Paris Caddesi 34/B
A.Ayrancı 466 88 11


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder