MAYATTA

11 Haziran 2011 Cumartesi

Marijela ile Cinnah'ta Hırvatistan’dan Avustralya’ya lezzet yolculuğu...

Marijela Restoran - Ankara
Cinnah Caddesi’nden Atakule’ye çıkarken, Afganistan Büyükelçiliği’ne gelmeden hemen sol köşede yeşilliklerin sakladığı şirin bir mekân göreceksiniz. Mönüde modernize edilmiş Türk yemeklerinin yanında dünya mutfağı da sunan bir restoran Marijela. Mekân sahibi Emine Marijela Pernar, aslen Hırvat ama Avustralya’da büyümüş. Dünya mutfağına dair edindiği deneyimi ve birikimi Türk mutfağı ile harmanlayarak oluşturduğu lezzetli mönüyü 6 aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.

Fast food yerine ev yemeği
Kapılarının canlı ılımlı ve huzurlu bir atmosferde lezzetli, hafif ev yemekleri yemek isteyen herkese açık olduğu mekânda Avustralya’da büyüyen Hırvat bir ailenin geçmişden bugüne taşıdığı lezzetler, hem geleneksel hem de çağdaş mutfaklardan örneklerle bezeli. Karnınız acıktığında fast food yerine ev yemeğini tercih ediyorsanız hem tok hem de memnun kalkabileceğiniz, üstelik bunun için makul bir rakam ödeyeceğiniz bir mekân.

Her güne özel 6 farklı mönü
Dünya mutfağı ile Türkiye’nin yöresel tadlarını buluşturan mönüde zeytinyağlılar, salatalar, makarnalar, ızgaraların yanı sıra geleneksel Osmanlı mutfağının vazgeçilmezleri de var. Burada her güne özel 6 farklı mönü hazırlanıyor. Çeşit bol ve her gün yeni seçenekler bulabiliyorsunuz. Marijela, çevrede bulunan işyerleri ve semt sakinleri tarafından özellikle öğlenleri rağbet görüyor.

Vakti olmayanlara...
Evde yemek yapacak vakti olmayanlar, vakti olup da yapmayan veya yapamayanların Marijela’ya uğraması yeterli. Sempatik ve temiz havasıyla ufak bir yer olan Marijela mönüsünde kahvaltıdan ızgaralara, salatalardan, böreklere, tatlılardan hamur işlerine birçok yemek bulabiliyorsunuz. Piliç sarma, lazanya, domates dolması, karnıyarık, mantar sote, ızgaralar, makarnalar, salatalar… Sabahları kahvaltı yapmak isteyenler için kahvaltı kategorisinde yer alan kahvaltı tabağı, omletler, yumurta ve menemen çeşitleri günün her saati servis ediliyor. Ayrıca küçük atıştırmalıklar da var. Krep ve omlet çeşitleri, kol böreği, çiğ börek de seçenekler arasında. Yemeğin üzerine de çay, Türk kahvesi... İster kahvaltı, ister yemek isterseniz sadece bir bardak demli çay için gidin iyi ağırlanacağınız kesin.

Mönüden
- Ana yemek (günlük olarak değişiyor)
- Sulu yemek mönü, Çorba, ana yemek, pilav, yoğurt/salata, tatlı/meyve: 12 ve 14 TL
- Çorba/günlük: 5 TL
- Sebzeli yemek: 7 TL
- Çiğ börek (3 adet): 5 TL
- Krep: 2 TL
- Kahvaltı tabağı: 10 TL

Cinnah Cad. No:82/15 Çankaya
Tel: 440 14 10


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder