MAYATTA

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Karaoke eşliğinde Akdeniz tadları Minna’s Bistro'da

Minna's Bistro - Ankara
Restoran sektörü son 10 yılda hızla gelişti. İnsanlar artık dışarıda yedikleri yemek konusunda daha bilinçli ve talepkâr. Büyük bir kesim, öğle aralarında, iş çıkışlarında gittiği mekanlarda lezzet seçeneklerin fazla ve farklı olmasını istiyor. Arjantin caddesinde var olan ama el değiştiren bir mekandan söz edeceğim şimdi. Minna’s, sade çizgilerle dekore edilmiş bir Akdeniz bistrosu. Arjantin caddesi Attar sokağın köşesinde hizmet veren Minna’s da leziz tatlarla eğlence bir arada…

Bilkentli turizmciler
Kafenin sahipleri Bilkent turizm ve otelcilik meslek yüksek okulu mezunu Özgür Bilgin ve Orkun Şahin. Eğitimlerini tamamladıktan sonra yeme içme sektöründe çalışmaya başlayan bu iki arkadaş Minna’s Bistro’da eğitim ve tecrübelerini farklı lezzet ve eğlence seçenekleri arayanlar için birleştirmiş. Japonca’da “herkes” anlamına gelen minnas aynı zamanda daha önce mekanı işleten çiftin babaannesinin adı.

Yüzde yüz Akdeniz
Mekanın mönüsü eklektik bir Akdeniz mutfağı. Bir ‘eklektik’ restoranda yiyeceğiniz yemeklerin hangi kültürlere ya da ülkelere ait olduğu açık ve nettir. Sunumları dünya sunumları ile birebir aynı olan mekanda ikramlık ceviz, zeytin ve kurutulmuş domatesle hazırlanan pide; kekik, acı ve karabiber ile zenginleştirilen zeytinyağı mönüdeki tatlar kadar leziz. Ayvalık’tan alınan ve yılda 500 litre üretilen zeytinyağının asit oranı 0.02. Bu asit oranı ile sunulan zeytinyağı ağızda mükemmel bir gurme tad bırakıyor. Füme somonlu salata ile buz gibi beyaz şarabımızı içerken saatlerin keyifle ilerlediği mekanda İspanya, İtalya, Fransız, Lübnan ve mutfağımızdan lezzetler arasında karar vermeye çalışırken mekan sahiplerinden Orkun Şahin yemek seçimi için bize yardımcı oluyor.

Lübnan mutfağı önde
Mönüde yer alan Lübnan mutfağından yemek seçeneklerini birlikte incelemeye başlıyoruz. Lübnan mutfağında, baş rollerde bulgur, nohut, fasulye ve yoğurt var. Sfıha; nar ekşisi ile tatlandırılmış etli ufak pide. Falafel; Lübnan usulü nohutlu köfte. Falafel aynı zamanda Lübnan’ın tipik “sokak” yemeklerinden. Kıbbeh; Lübnan usulu içli köfte. Bunlar dikkatimi çeken lezzetler arasında. Lübnan Mutfağı, bulgur ve acıdan dolayı Güneydoğu, deniz, zeytinyağı ve otlardan dolayı Ege mutfağını anımsatıyor. Arap sunumu ve renkleri ile mönüde öne çıkıyor. Mönüde öne çıkan başka bir seçenek ise taş fırında hazırlanan pizzalar. 13 farklı lezzetteki pizzalar, yemeğinize eşlik eden nefis salatalar ile İtalyan inceliğini Minna’s Bistro’da yakalayabilirsiniz.

Karaoke geceleri
Yemeğin yanında eğlencenin atlanmadığı mekanda her ayın çarşambaları canlı Akdeniz müzikleri yapılıyor. Bu ay Flamenko gösterilerinin yapıldığı mekanda Eylül ayı programı kanun, gitar ve ney eşliğinde Lübnan gecesi. Her hafta farklı bir etkinlik yapmayı planlayan mekanda mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim karaoke var.

Mönüden
- Uluslararası bira çeşitleri 10-18 TL arası
- Lübnan mutfığının sahiplendiği tatlı; Katayef 11 TL
- Akçaağacı şurubu ile hazırlanan pancake 12.50 TL
- En çok sipariş alan Rokfor soslu bonfile 27 TL
- Falafel 12 TL

Mutlaka tadın!
İspanyol kökenli meyveli bir şarap kokteyli olan Sangria

Arjantin Caddesi Attar Sokak. No: 11/2
Gaziosmanpaşa Tel: 468 88 14 - 62
www.minnasbistro.com

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder