MAYATTA

26 Eylül 2011 Pazartesi

Nüve’de yemekler taptaze

Nüve Park Restoran - Ankara
Geniş çocuk parkı ve ‘minik hayvanat bahçesi’ tam çocuklara göre... Hani öyle yerler vardır ki hangi tarafa bakacağınızı şaşırırsınız. Her yerden bir şeyler çıkar, sizi içine çeker. İşte Nüve Park Restoran böyle bir yer. Çocuklarla, eğlenceli ve renkli bir atmosferde, sağlıklı ve lezzetli bir yemek yemek isteyen ailelere, özel sunumlarıyla gönlümüzü fetheden Nüve Park’ı öneriyorum.

Çocuklar özgür
İçinizi rahat ettirecek “güler yüzlü” bir servis hem de çocuklarla hareket edebilecekleri alan sunan mekânı kent içinde bulmak çok da kolay değil. Nüve tüm bu ihtiyaçlarınıza, lezzetli seçenekleri ve bol alternatifi de ekleyerek cevap veriyor. İncek Bulvarı’nın sonlarında girişinde bir garson heykelinin “buyurun” dediği yerde Nüve Park’a gelmişsiniz demektir. İçerisi çocuklu ailerler için bulunmaz bir nimet. Toplam 3 bin 500 metrekare alana kurulu. İçerisinde tavuz kuşu, maymun, papağan, tavuk, tavşan ve kazlardan oluşan minik bir hayvanat bahçesi var. Tam 36 çeşit, 120 den fazla hayvan. Ve alanda yer alan çocuk parkı.

Bahçeden taze domates
Doğal ortamı, doğal lezzetler tamamlıyor. Mönüyü oluşturuken gösterilen özen kadar yemeklerde kullanılan malzemenin de kaliteli olmasına dikkat ediliyor. Kuzu etleri Balıkesir’den geliyor. Bahçesinde domates, salatalık, biber, roka… Taptaze. Mekânda donmuş gıda kullanılmıyor. Bu nedenle sipariş ettiğiniz bir ürün taze olarak hazırlanıp size sunulana kadar geçen süre 20-25 dakikayı bulabiliyor.

"Hayaletler evi"
Nüve’nin mönüsü ağırlıklı olarak kebap çeşitlerinden oluşuyor. Klasik bir kebapçıda bulabileceğiniz yemeklerin tümünü Nüve’de bulabilirsiniz. Kilis tava, pirzola mutlaka tadılması gereken yemeklerden. Ama gözlemeleri de es geçmemenizi öneririm. İşletmenin sahibi Yaşar Kaplan, araştırmayı çok seven, çalışkan, yaratıcı, ender rastlanır bir işletmeci. İncek sakinlerinin "hayaletler evi" diye adlandırdığı yapıyı bugün sihirli bir mekâna dönüştürmüş.

'Şeker hastalığına iyi geliyor'
Kaplan aynı zamanda Ankara Güdül’deki köyünde ormanda kızı ile gezerken şeker hastalığına iyi gelen mantarı da keşfetmiş. Kaplan, çam ağacında tesadüfen bulduğu şapka mantarını kontrol dışı çiğ olarak yemesi ve şifa bulması üzerine bu mantarı da yetiştirmeye başlamış. Kaplan şöyle anlatıyor: “Halk arasında şapka mantarı adıyla bilinen istiridye mantarının mucizevi bir şekilde şeker hastalığına iyi geldiğini gördüm. Devamını bulamayınca çok şaşırdım. Macaristan’dan tohum getirttim, organik şekilde yetiştirdim. Yalnızca burada mönüye koyduk.” Mantarı ticari olarak üretmeyen Kaplan, yetiştirdiği ürünleri restoranında sadece bir porsiyon olmak kaydıyla pişirerek müşterilerine sunuyor.

Turgut Özal Bulvarı No:70 İncek
Tel: 460 17 27
www.nuvepark.com

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder