MAYATTA

27 Ekim 2011 Perşembe

Deniz ürünleri senfonisi Park Fora'da

Park Fora - Ankara
Nenehatun’da 5 yıldır Ankaralılara hizmet veriyor Park Fora balık restoranı... İlk kez gidiyorsanız terasında sizi bir sürpriz bekliyor. Düzenleme muhteşem, Ankara’da değil de, kendinizi bir sahil kasabasında hissediyorsunuz... Mekânın girişinde balıkların ve diğer deniz mahsullerinin seçildiği bölüm karşılıyor sizi. İçeriye açık ve doğal renklerde bir dekorasyon hâkim. Şık, aynı zamanda mütevazı ve insanı kucaklıyor...

İddialı mönü
Uzun bir gecenin başlangıç noktası olabilecek restoranın barı da, mönüsü kadar iddialı. Türkiye ve dünyadan zengin şarap listesi ve eşsiz lezzetleri üstüne üstlük denizin tadı ve kokusuyla Ankara’ya getiriyor... Mevsimine göre Türkiye denizlerindeki tüm balıkları bulabilirsiniz. Balıklar restoranın özel yetiştirilmiş personeli tarafından mezattan özenle seçiliyor. Park Fora, “Deniz ürünleri senfonisi yaratma” sloganıyla yola çıkmış. Yaklaşım, farklı lezzetleri, özgün balıkları ve zengin mezeleriyle özel tatları hedefliyor, başarıyor... Balıkseverlere alışılmışın dışında farklı seçenekler sunuyor. Gerek marinasyonu, gerek sunumuyla farklı bir tada sahip olan fırın istiridye, mönüde tadılması gerekenlerin başında yer alıyor. Sarımsak, tereyağı ve maydonozun senfonik uyumu, güveçte pişirme tekniği, istiridye reddedenleri bile baştan çıkarabilir. İspanyol yemeği Paella mönüdeki farklı seçeneklerden. Temel malzemesi pirinç ve safran. Lezzet açısından göz doyurucu bir seçim... Restoranda 20 çeşit meze var. Deniz ürünlü pazı sarması, patlıcanlı ezme, Çerkez balığı, balık pastırması öne çıkıyor. Park Fora’nın özel pişirme teknikleriyle hazırlanan balıklar ve karideslerin yanı sıra çok sayıda kendine özel tarifi var.

Özel tat ve teknik
Kalkan tandır, hamurda balık, balık beğendi, levrek dolma ve balık İskender, balık yemeyi reddedenleri ikna edebilecek bir görsel şölenle sunuluyor. Çıtır çıtır incecik dilimlenerek kızartılmış patateslerin üzerini örten leziz balık özel sosu ve yoğurdu servis edildiğinde ağızda bıraktığı tad, balık sevmeyenleri müdavimi yapacak derecede başarılı. Park Fora’da mönüyü oluştururken gösterilen özen yemeklerde kullanılan malzemenin kaliteli olması önkoşuluyla başlıyor. Restoranda donmuş veya hazır gıda kesinlikle kullanılmıyor. Otlar Ege’den geliyor, sebzeler ise günlük olarak halden alınıyor. Balıkta kullanılan soslar yine restoranda hazırlanıyor. Grup ve şirket yemeklerine de ev sahipliği yapan Park Fora, bu tarz toplantılar için VIP salonunda hizmet veriyor. Teras katı 150 kişilik oturma kapasitesine, 10 kişilik bar kapasitesine, alt ve üstkatı ise 200 kişilik oturma kapasitesine sahip olan ve iki farklı konsepten oluşan mekân gecenin geç saatlerine kadar hem lezzetli hem de keyifli saatler sunuyor.

Park Fora
Nenehatun Caddesi No:97 GOP
447 73 00

www.parkfora.com

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder