MAYATTA

31 Mayıs 2011 Salı

Denizatı’nda yalnız tatlı değil, nefis yemekler de yiyebilirsiniz - Hoşdere’nin tatlı durağı

Denizatı Pastanesi - Ankara
Hoşdere Caddesi’nin 37 yıllık “tatlı durağı” Denizatı Pastanesi, 2003 yılından bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Cadde üzerindeki ve Atakule yakınlarındaki çalışanların öğle tatillerini geçirdiği Denizatı’nın 9 metrekarelik mutfağında 11 çeşit yemek yapılıyor. Denizatı Hoşdere Caddesi’nde 1974 yılında kuruldu. En sadık müşterilerden olan çevredeki bankaların çalışanları, 1 saatlik öğle tatillerinin tamamını pastanede geçiriyor. Denizatı, adı pastane olmasına karşın, 2003’ten bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Mönüsünü her geçen gün çeşitlendiriliyor. Güvenirliğiyle de ön plana çıkan pastane Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Maliye ve Adalet bakanlıkları çalışanlarına da lezzetlerini sunuyor.

‘Çıtır’ çeşitleri
Bistro ustası şef aşçı Hüseyin Güvenç’in 2003 yılında kadroya katılmasıyla işletme yalnızca pastane olmaktan çıkmış. Örneğin “börekler” adı altında 5 çeşit börek yapılıyor. Güvenç’in verdiği bilgilere göre, Denizatı’nın yemekleri arasında en çok tercih edilen ürün, “çıtır tavuk.” Denizatı’nda çıtır tavuğun 3 çeşidi, sandvici, salatası ve ızgarası var. Fiyatları da 7-9 TL arasında değişiyor.

‘Tatlı yesem mi?’
Bir mekâna sürekli niye gidilir? Olası yanıtları sıralayalım: Yemekleri güzeldir, fiyatları uygundur, personel güleryüzlüdür... İlk iki nedeni sonra açıklayacağız ancak Denizatı’nın çalışanları, Hasan, Servet, Fazlı, Hüseyin, Aziz, Selim, Haşim, Müfit, Muhammet, Hakan ve İzzet Hanım sizi güleryüzle karşılıyor. Dostça önerilerden sonra siparişinizi hemen verip, kısa sürede servisi önünüzde bulabiliyorsunuz. Diyelim ki yemeği yediniz ancak güzel pastalara gözünüz takıldı. “Kilo almamak için” yememeye karar verdiğiniz anda önünüzde ekler tabağını buluyorsunuz. İki tane atıştırınca hevesiniz de geçiyor, kilo sorunu da kalmıyor. Ayrıca çaylar da şirketten. Kısacası Denizatı’ndan doymadan kalkmak yok! Yemeklerin yanı sıra ikram edilen tatlıların bağımlısı olanlar da yok değil. Onlar akşamüstü pastaneye bir kez daha uğruyorlar.

Hüseyin Usta’nın ‘çıtırları’
- Çıtır kumpir
- Çıtır salata
- Çıtır ızgara
- Çıtır sepeti
- Çıtır lavaş sepeti
- Çıtır sandviç

Mönüden
- Poğaça: 1 TL
- Su böreği: 4 TL
- Ankara sarma (muz rulo): 5 TL.
- Şerbetli tatlılar: 5 TL
- Sütlü tatlılar: 5 TL
- Menemen: 5 TL 50 kuruş
- Köy kahvaltısı: 13 TL
- Kumpir çeşitleri: 5-8 TL
- Sultan köfte ızgara: 9 TL 75 kuruş
- Mantı: 12 TL


Daha Büyük Görüntüle

Sinan Tartanoğlu – Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder