MAYATTA

31 Mayıs 2011 Salı

Gil’s, müşterilerini büyük bahçesiyle yeşillikler içinde karşılıyor - Dünya yemekleri Gaziosmanpaşa’da

Gil's Restoran - Ankara
Gaziosmanpaşa’da yeni açılan mekânlardan biri Gil’s. Reşit Galip’te müşterilerine hizmet veren Gil’s’in yeşilliklerle çevrili, geniş ve ferah bir çevresi var. Bakımlı bahçesinde çam, ıhlamur ağaçları, süs havuzu ile yaz aylarının gözdesi olabilir. Gil’s, kahvaltı servisiyle açıyor kapılarını. Kahvaltı tabağı, omlet ve sahanda yumurta dışında tost çeşitleri de yiyebilirsiniz. Öğle yemeğinde, alakart mönüleri dünya lezzetleri ağırlıklı. Alakart mönünün yanı sıra çorba, ana yemek, garnitürler ve içecekten oluşan bir de günün mönüsü sunuluyor. İşin güzel yanı, günün mönüsü civardaki işyerlerine de gönderiliyor.

Maydanoz çorbası
Mönüde denemeniz gereken ilk lezzet Maydanoz çorbası. 1970’lerde çekirdekten başladığı mesleğe 40 yılını veren restoranın şefi Nizam Çetinkaya Maydanoz çorbası için “Her gün var her an olmaz” diyor. Günlük hazırlanan zeytinyağlılar arasında zeytinyağlı enginar, yoğurtlu semizotu salatası, humus, yaprak sarmayı tavsiye ederiz. Mutfak kısmında bir taş fırına sahip olan restoranın, gobit ekmeğine bol çörek otu ile hazırlanan pastırmalı mini pidesi mekânda denemeye değer lezzetler arasında. Pideler incecik bir hamurla taş fırında hazırlanıyor, çıtır çıtır... Porsiyonların büyük olduğu restoranda başlangıç mönüsünden bir seçenek rahatlıkla ana yemek yerine sipariş edilebilir. Ana yemeklerin oldukça zengin bir sunumla hazırlandığı mekânda haşlanmış sebze, pilav, közlenmiş biber ve domates ile servis edilen şiş köfte, kuzu şiş gibi iddialı tatların yanında mekânın bar özelliği de dikkate değer. İçki mönüsünde, votkanın, viskinin, martininin ve biranın pek çok çeşidi ve markası bulunuyor. İçkinizi cuma ve cumartesi geceleri Hakan Emre Ziyagil ve grubunun modern ezgileri eşliğinde yudumlayabilirsiniz.

Çocuk mönüsü
Çocukların unutulmadığı Gil’s’in espirili ve özel bir de çocuk mönüsü var. “Ben10 köfte”, “spiderman tavuk”, “keloğlanburger”, “cindy makarna” çocukların iştahını kabartacak cinsten. Geniş bahçesi ile 150 kişilik organizasyonlara elverişli mekânda doğum günleri, şirket yemekleri, kokteyller gerçekleştiriliyor.

Mönüden
- Maydanoz çorba: 5 TL
- Pastırmalı mini pide: 8 TL
- Peynir tabağı (iki kişilik): 15 TL
- Kuzu şiş: 20 TL
- Çikolatalı sufle: 10 TL
- Serpme kahvaltı: 23 TL

Reşit Galip Cad. No: 58
G.O.P Çankaya / Ankara Tel ; 448 29 90
www.gils.com.tr


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol – Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder