MAYATTA

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Gaziosmanpaşa’da Fransız tarzında şık bir kafe: BİSCOTTİmia - Doğal ve katkısız ‘kurabiyem’

Biscottimia - Ankara
Her türlü ev tipi poğaça, tuzlu kurabiye, peynir kek (cheese cake), bisküvi çeşitleri ve isteyenlerin kutuda götürebilecekleri pastalar, kurabiyeler, kekler... BİSCOTTİmia, tamamen doğal ve katkısız malzemeden üretilen günlük ve sınırlı ürünleriyle, sabah 08.00’den itibaren müşterilerini karşılıyor. Ürünlere gösterilen özen ve aşçıların yaratıcılığı, özgün tatların da üretilmesini sağlıyor.
Biscotti’ İtalyanca’da kurabiye anlamına geliyor ve bu menüde yer alan temel ürünlerden biri. Kafe, 2006 yılında Filistin Caddesi’nde işletmeye açılmış, geçtiğimiz yıl büyüyerek Uğur Mumcu Caddesi’ne taşınmış. Günün herhangi bir saatinde Cappuccino eşliğinde ya da farklı sıcak içeceklerin yanında biskotti (bisküvi) keyfi yapılabilecek bu mekanda birbirinden leziz çeşit çeşit biskotti mevcut. Bademli, tarçınlı, çikolatalı, üzümlü, limonlu, portakallı, fıstıklı...

Çalışanlar kadın
Genç ve orta yaştan, her kesimden müşterinin uğrak yeri olan kafe, bayanlardan oluşan kadrosuyla dikkat çekiyor. Dekoru, servisi havası ile farklı bu mekan, daha çok Fransız tarzı küçük kafelerin izlerini taşıyor.
Giriş katındaki kafenin dış mekanında kışın saleplerin yudumlanacağı, yazın da buz gibi ev yapımı limonataların içilebileceği dört adet şık masa yer alıyor. Yere kadar inen camekanlar güzel havalarda açılacak şekilde düzenlenmiş. Sandalyeler rahat. Aynalarla çevrili iç mekanda, büyük bir cam pencere ile ayrılmış açık mutfağı gören, rahat, modern tasarımlı oturma grupları bulunuyor.

Yurtdışı eğitimli aşçılar
Kafenin iki aşçısı Merve Gültan ve Gamze Baş, yurt dışında eğitim almışlar. Şef Gültan, diplomalı bayan aşçı/pastacı. Eğitimini, Fransız mutfak kurucularından August Escoffier’in kurduğu Westminster College da ünlü aşçı Jamie Oliver’ın da öğrenim gördüğü okulda, aşçılık ve pastacılık üzerine tamamlamış, Londra Savoy Otel’inde çalışmış. Londra’da eğitim alan Gamze Baş’ın Belçika Çikolatası kullanarak ürettiği “Chef Lola’s Chocolates” yalnızca BİSCOTTİmia’da satılıyor.

Kahvaltı menüsü
BİSCOTTİmia’nın menüsünde kahvaltı seçeneği olarak muhalama, limon ve ayva reçeli, kaymak, fırınlarında hazırlanan zeytinli, cevizli, bol tahıllı, çavdarlı ekmek çeşitleri. Öğle servisinde ise çevreden iş yemeğine gelenler olduğu için kısa sürede yenebilecek yemekler ve sandviçleri de yer alıyor. Pastörize beyaz üzüm suyu özellikle çocuklara faydalı.

Menüde neler var?
- Mısır unlu peynirli kek (yöresel)
- Unsuz çikolatalı kek
- Tatlı kurabiyeler
- Elmalı poğaça
- Yulaflı kurabiye
- Tahinli pekmezli kurabiye
- Kruvasan çeşitleri
- Kekler
- Çörekler
- Tuzlu tatlı muffinler
- Pay
- Tart çeşitleri

Kafe’nin yıldızı
- Elmalı kurabiye (Tanesi 2.50 TL)
- Biskotti kilosu 33 TL

Uğur Mumcu Cad. 37/6 G.O.P.
Tel: 0312 436 51 00
www.biscottimia.com.tr


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder