MAYATTA

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Çardak Mantı’ya yolculuk - ‘Bu mantıcı müdavim yapar’

Çardak Mantı - Ankara
Yemek yemeyi kim sevmez? Hele de damak tadımıza uygunsa, kim hayır diyebilir...
Çardak Mantı, mantıseverlerin sık sık ziyaret ettiği adreslerin başında gelen bir mekân. Öğle yemeği için gelenlerden, akşam çayı için uğrayan ev hanımlarına, mantı, çiğbörek bağımlılarına farklı kesimden insanların ağız tadına hitap ediyor. Çardak Mantı ev gibi düzenlenmiş. Temizliği ve pırıl pırıl dekoruyla bu minicik mekânın, ölçüleriyle ters orantılı miktarda müdavimi var. 16 yıllık müşterisi Kadri Atabaş en güzel örneği.

İddiası tadında
Bunun başlıca sebebi tabii ki lezzetli mantıları kadar işletme sahibi Zehra Çetin’in sevecen ve titiz yaklaşımı. Bu küçük ve sevimli mekân gösterişten ve iddiadan uzak. Küçük bir aile işletmesi, aynı zamanda ailenin ikinci mutfağı. Yemeklerinin lezzeti kadar hızlı ve temiz servisiyle de müşterilerini memnun eden Çardak Mantı’nın sahibi Zehra Hanım, 22 yıllık deneyimiyle aynı zamanda mutfak şefi. Bölgedeki büyükelçilik ve Meclis çalışanları, mahalle sakinleri ve çevre ile bir aile gibi olan işletmede, işinin başından bir an bile ayrılmayan Zehra Hanım çok istemesine rağmen okutulamayan bir ev hanımı, 60 yaşında. İki kızı, iki oğlu ve üç torunu var.

İlk kadın girişimci
Doğup büyüdüğü Diyarbakır’dan İzmit Yarımca’ya giden Zehra Hanım, içinde yatan okuma isteği ve kendi ayakları üzerinde durma azmi ile bundan yaklaşık yirmi yıl önce hazır giyim alanından iş yaşamına giriyor. Ama yemek yapmayı çok sevdiği için bir ilki gerçekleştiriyor. Mağaza içinde ikramlar yaparak gelen müşterilerine servis ediyor. Kısır, börek, gibi atıştırmalıkları ve ev yemekleri çok beğeniliyor. Bu beğeni talebe dönüşünce Zehra Hanım mağazasının içine mutfak ekliyor. Müşterileri alışverişe uğramışken Zehra Hanım’ın yaptığı lezzetli yemekleri yiyerek karınlarını doyuruyorlar. Ve bu işi ona “İlk Kadın Müteşebbis” ödülünü getiriyor. Sabahları erken saatte açılan Çardak, işe gitmeden börek ve çayla kahvaltı yapabileceğiniz, uygun fiyatlı bir mekân. Çardak Mantı’da sabah kahvaltı edilebilir, öğlen yemeği yenebilir ya da yalnızca bir kahve ve tatlıyla kalkılabilir. Çardak Mantı’nın evden ya da işyerinden çıkamayacak kadar yorgun ya da yoğun müşterileri için ise paket servisi var.
Mönü son derece sade:
- Mantı
- Çiğbörek
- İçli köfte
- Çardak kebabı
- Gözleme ve tatlı.

Kıyması özel
Çardağın kıymalı çiğbörekleri de mantısı kadar, son derece lezzetli. Mantı kendi üretimleri. Hamuru ince ve içindeki et miktarı gayet tatmin edici. Kasaptan alelade kıyma alıp kullanmak yerine parça etten kendileri kıyma haline getirdikleri için ağızda tadını alıyorsunuz. Çiğbörek; hamuru incecik ve kızartması çok iyi. Bilen bilir, çiğböreğin püf noktası yapılışıdır. Yağ çektirilmemesi için hamurunun ince olması, yağda uzun süre kalmaması gerekir. Çardak’taki çiğbörekler hiç yağ çektirilmeden kızartılıyor. İç malzemesi de yeterli ve lezzetli. Çiğböreğin yanında iyi giden ayran, insanın iştahını kabartmaya yeterli. Tatlı olarak ev baklavası servis ediyorlar. Güzel havalarda mekânın caddeye bakan masalarında da oturabilirsiniz Çardak Mantı’da... Sadece mantıları değil, çiğböreği, içli köftesi, yaprak sarması ve diğer ev yemekleri de birbirinden başarılı.. İncecik açılmış yufkası, arasında bol miktarda cevizi ve üzerine dökülen hakiki şekerden şerbetiyle baklava, gerçekten çok lezzetli.

Mutlaka deneyin
- Çiğbörek
- Çardak Kebabı
- Çardak Mantı

Mönüden
- Günün çorbası: 5 TL
- Mantı: 10 TL
- Çiğbörek: 7.50 TL
- Gözleme: 7.50 TL
- Suböreği: 7.50 TL
- Zeytinyağlı sarma : 7.50 TL
- Tatlı : 5 TL

Güvenlik Caddesi: 6/A
Tel: 468 52 56


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder