MAYATTA

30 Haziran 2011 Perşembe

Fige Restoran’da caz eşliğinde dünya tatları

Fige Restoran - Ankara
İki katlı, yeşilliklerle saklı şık bir villanın bahçesinde dünya karması yemeklerden tadarken şarabınızı da yudumlayabileceğiniz bir yer. Yemyeşil, geniş bahçesiyle özellikle sıcak havalarda bir anda insanı güneye, bir tatil beldesine götürüyor. Mandalina, limon ağaçları arasında, yasemin ve sardunya kokuları içinde…

Fige Restoran, 2004 yılında Emek 8. Cadde’de işletmeye açılmış ve büyüyerek Abdullah Cevdet Sokak’a taşınmış. Fige Restoran, restoran, bar ve bahçeden oluşuyor. Mor kadife perdeler, göz alıcı avizeler, antika aynalar, berjer oturma grupları, masa örtüleri, koyu kahverenkli ahşap zemini ile klasik bir atmosferi var. Servisten yemeklere, tatlılara ve dekorasyona kadar her şeyin işletme sahibi Figen Altınok’un özenle ele aldığı, hoş bir mekân.

İşletme sahibi Figen Altınok restoranın konseptinin dünya mutfağı ağırlıklı olsa da mönünün Türk damak tadına uygun bir şekilde oluşturulduğunu söylüyor.
Akşamüstü içkisi, akşam yemekleri, eğlence öncesi atıştırmalıklar için de tercih edilebileceğiniz mekânda iş çıkışı biraz kafa dağıtmak isteyenler için de şarap peynir keyfi için alternatifler mevcut. Mönü günün çorbası ile başlıyor. Başlangıçlar arasında zeytinyağlılar, doldurulmuş mantar, yaprak sarma dikkat çekenler arasında. Sote mantar ise bir harika, kesinlikle öneriyoruz.

Ana yemeklerde ızgara bonfile, safranlı basmati pilavı ile servis edilen Çin sosları ile tatlandırılmış sebzeli ince bonfile dilimleri gibi et yemeklerinden lezzetler, deniz levrek, levrek fileto ve levrek bruchetto gibi balıklar ve piliç tandır, dövülmüş ceviz ile servis edilen ev yapımı kabaklı kaşarlı tortellini ve fige mantı servis ediliyor. Mönünün en sonunda da tatlılar bölümünde beyaz çikolatalı cheese cake, çikolatalı sufle.

Mekânın müşteri profili oldukça renkli; çevredeki işyerlerinde çalışanlardan gençlere, her yaştan insanı burada yemek yerken görmeniz mümkün. Hafta sonu gençler ağırlıkta, hafta içi özellikle öğle saatlerinde hanımlardan rağbet görüyor.
Fige Restoran’da çarşamba caz, cuma Flamenko-jazz-Latin ve cumartesi Flamenko geceleri ile içkinizi yudumlayarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz
Geniş bahçesi ile 150 kişilik organizasyonlara elverişli mekânda doğum günleri, şirket yemekleri, kokteyller gerçekleştiriliyor.
Ayrıca, mekânda 8-10 kişilik gruplar için uygun kameriyeleri de bulunmakta.

Mutlaka tadın
- Yaprak sarma
- Kamboçya usulü zencefilli levrek

Fige Restaurant & Jazz House
Abdullah Cevdet Sokak No:15 Çankaya
Tel: 438 07 50


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder