MAYATTA

15 Temmuz 2011 Cuma

Çeşni Konağı, Keçiören'de 12 dönümlük bahçesiyle Osmanlı mutfağını Ankaralılarla buluşturuyor

Çeşni Konağı - Ankara
Ankara’nın en değerli zenginliklerinden biri olan tarihi Ankara evlerini günümüze dek yaşatmayı başarmış bir örnek Çeşni Konağı. Burası, tarihsel özelliklerine sadık kalınarak Keçiören Belediyesi’nce inşa edilmiş, etkileyici bir mekân. Konağın iç dekorasyonuna geleneksel Türk motifleri hâkim.

‘Cumhuriyet’ odası
Bahçe içindeki iki katlı mekânda bahçe Tac Mahal, konağın kapısı ise Konya Mevlana turbesi kapısı ile aynı mimariye sahip. Kastamonudan özel sipariş ile yapılmış her bir oda için ayrı tasarlanmış çam tavanlar birer sanat eseri. 700 kişiyi ağırlayabilecek mekânda üst katta bulunan 7 özel odadan en büyük ve özel odanın adı “Cumhuriyet.”

Geleneksel atmosfer
Hem tarihi bir mirasa sahip çıkılması hem de Ankara Evi’ni yeniden gündeme getirmesiyle Çeşni Konağı’nın kenti güzelleştiren bir yönü var. Geleneksel motiflerle bezeli ahşap bir restoran olan Çeşni Konağı nostaljik ortamıyla yaz ayları için iyi bir alternatif. Mönü geleneksel Türk-Osmanlı mutfağından oluşturuluyor. Konağın 12 dönüm bahçe içindeki iki katlı mekânında mevsim sebzelerinden oluşan taze salata ve ızgara et çeşitleri sunuluyor.

Osmanlı Şerbeti
Türk mutfağından lezzetler bulabileceğiniz restoranın spesiyalleri arasında kuzu tandır ve kuru fasulye var. Kebap, pide ve ızgaralar da mönüdeki diğer seçenekler.
Başlangıç olarak öncelikle masamıza sıcak pide eşliğinde bal, kaymak, tahin pekmez, tulum peyniri ve tereyağı geliyor. Yanında Osmanlı şerbeti. Mutlaka şerbeti denemenizi tavsiye ediyorum. Ardından salata, beğendi, humus, ızgarada hafif pişirilmiş nar ekşili arpacık soğan ve sarımsak geliyor. Ana yemekte tercihimi Adana kebabından yana kullandım. Adana kebabını sevmeyenimiz yoktur. Ama genelde fazla yağlı oluyor ve benim için etin tadını bile gölgeliyor. Çeşni Konağı’nda klasik Adana kebabının lezzetini alırken yağdan içiniz bayılmıyor. Eti yumuşacık ve leziz. Tatlı mönüleri de oldukça zengin. Kadayıf, incir tatlısı, ayva tatlısı, kabak tatlısı, künefe ve asla vazgeçemediğim içinde keçi sütünden yapılmış dondurma bulunan irmik helvası.

Mutlaka tadın
- Kuru fasulye ve irmik helvası

Mönüden
- Kuru fasülye 7 TL
- Kuzu tandır 16 TL
- Adana kebap 12 TL
- İrmik helvası 8 TL

Üçpınar caddesi. 4.sokak No: 2 Keçiören
Tel: 316 93 16


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

1 yorum: