MAYATTA

18 Kasım 2011 Cuma

Sıcak şarap Hayyami Şarap Evi’nde

Hayyami Şarap Evi - Ankara
Sıcak sohbet eşliğinde dünya markaları ve James Bond’un şampanyası...
İsmini ünlü ozan, filozof Ömer Hayyam’dan alan Hayyami Şarap Evi, her yaştan insanın oturup içkisini yudumladığı, gerek ortamı ve müzikleri gerekse kendine has lezzetleriyle her zaman dolu olan popüler bir mekân. Ankara’nın ilk butik şarap evi olma özelliğini taşıyan Hayyami Şarap Evi Erdal Yılmaz, Murat Başpınar ve Seyhan Dönmez tarafından bir buçuk yıl önce devralınarak işletilmeye başlanmış. Şarap çeşitliliğinin çok zengin olduğu Hayyami Şarap Evi sahipleri şarap evlerinin alıştığımız rustik havasını mekâna yansıtmış.

Orijinal fıçılar
Hayyami Şarap Evi’nin giriş katında şişelerce şarapla dolu büyük bir bar, şarap yapımında kullanılan orijinal şarap fıçılarından bistrolar ile tamamlanmış. Her yer şarap şişeleriyle dolu. Eski şarap küpleri, duvardaki minyatür motifler, ahşap ağırlıklı aksesuarlar ile sıcak bir atmosfere sahip olup Hayyami Şarap Evi üst ve alt katı ile üç katta hizmet veriyor. Hayyami, pazartesileri hariç haftanın altı gününü canlı müzikle şarabınızı yudumlama olanağı sunuyor.

Dünya şarapları
Değişik bir atmosfere bürünen şarap evinde Flamenko, Latin, Yunan, Balkan ve 1980-90’ların müzikleri seslendiriliyor. Akşam saat 21.00’de başlayan müzik gece saat 01.00’e kadar sürüyor. 2002 yılından beri her yaştan şarapseverin buluşma adresi haline gelen mekânda çok bilinen ya da hiç duymadığınız, onlarca şarap markası ve çeşidi, gayet uygun fiyatlarla satılıyor. Hayyami Şarap Evi’nde şaraba kadehde doyabiliyorsunuz. İtalya, Fransa, Şili, Avusturalya, Güney Afrika, Amerika, Arjantin gibi birçok ülkenin şarabını kadehde içme imkanı bulabileceğiniz mekânda James Bond filmlerinde yer alan Bollinger marka şampanyayı bulma imkânınız var. 250 şişelik özel kavında eski rekolteli şarapları bulabileceğiniz mekân, şarap tadım durağından çok daha fazlasını vaat ediyor. Hayyami’nin kırmızı ve beyaz şarapları çok tercih ediliyor. Burada mekân için Kapadokya’da Kocabağ firması tarafından üretilen Hayyami şaraplarını tadabilir, müzik eşliğinde saatlerce sohbet edebilir, üstelik cebinizi hiç yakmadan bütün bir geceyi geçirebilirsiniz.

Mezeler, ara sıcaklar
Çeşit çeşit şarap bulabileceğiniz Hayyami Şarap Evi’nde şarabın yanında peynir çeşitleri, zengin meze, ara sıcaklar, salatalar, et yemekleri de bulunuyor. Kışın yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde içimizi ısıtan sıcak şarap ise mekânın olmazsa olmazı. Ömer Hayyam’ın felsefesinden yola çıkarak şarabın, aşkın ve sohbetin yaşandığı mekânın yemek mönüsü de şaraplarla gidecek ağırlıkta.

Bestekar Sk. No:82/B Kavaklıdere
Tel: 466 10 52


Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder