MAYATTA

8 Ağustos 2011 Pazartesi

‘Sohbetin bahanesi’ Zamane Kahvesi Çukurambar'da sizi bekliyor

Zamane Kahvesi - Ankara
İlk şubesini 2009 yılında Nişantaşı’nda açan Zamane Kahvesi, İstanbul dışındaki ilk şubesini de Ankara Çukurambar’da geçtiğimiz yıl faaliyete soktu. Gönül sohbet ister, kahve bahane sözüyle yola çıkan Zamane Kahvesi modern bir kahve aslında. Farklı ama aynı zamanda geleneksel yiyecek ve içecek mönüsüne sahip mekân tatlı, pasta ve çikolataların yer aldığı bir tezgâha sahip. Gün içerisinde taze ürünlerin askılı tepsilerde gezdirildiği, insanların oyun oynayabileceği, zengin bir kitaplığa sahip sıcak ve samimi bir ortam.



Askılı tepsi, dört ayaklı sandalye
Çukurambar Ambrosia Plaza giriş katında açılan mekân 80 kişi kapasiteli kapalı, 90 kişi kapasiteli açık, 80 kişi kapasiteli kış bahçesiyle toplam 250 kişilik bir oturma kapasitesine sahip. Mekânda renkli camlar, mavi duvarlar, kemer uygulaması, ahşap zeminler geçmiş kahvehane kültürünün modern halini Akdeniz mimari özellikleriyle yansıtmış. Dört ayaklı kahvehane sandalyeleri ve askılı tepsiler kullanılarak modern bir Türk kahvehanesi yaratılmış. Mekanın mönüsü oldukça zengin. Mönü, salatalardan hamur işlerine, kahvaltıdan ızgara yemeklere ve tatlı çeşitlerine kadar birçok farklı ürün içeriyor. Mönünün özel tadları arasında cezvede Türk kahvesi, Simit ve lavaştan yapılan tost, Kıtır mantı, Baklava hamurunda fırınlanmış tavuk yer almakta. 14 kişiden oluşan Zamane Kahvesi mutfağında aynı zamanda Türk milli takımında da yer alan aşçılar görev yapıyor.

Sebze ve meyve suları
Hafta içi öğlen ve akşam saatleri, hafta sonları ise tüm gün boyunca ilgi gören mekânda fiyatlar 19-29 TL arası değişiyor. Her kesimden ve yaştan müşteri profiline sahip Zamane Kahvesi’nde tezgâhta yer alan günlük olarak yapılan tatlılardan ayva kapama ve fondueyu tatmanızı tavsiye ederim. Ayrıca günün yorgunluğunu detoks içeceklerden seçebileceğiniz özel fresh karışımlarla atabileceğiniz mekânda, taze sıkma maydanoz-salatalık, taze sıkma kırmızı pancar-elma-havuç suyu; taze sıkma kivi-ananas-portakal suyu tadabileceğiniz meyve kokteyllerden sadece bir kaçı.



Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Ambrosia AVM No:18 D:1
Çukurambar - Tel: 286 80 00
www.zamanekahvesi.com.tr

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara


Daha Büyük Görüntüle

1 yorum:

  1. ankarayı bu şekilde anlatmanız güzel.benim ricam ucuz kahvaltı yapılacak mekanlarıda tanıtırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil