MAYATTA

18 Kasım 2011 Cuma

Ümitköy Balıkçısı’nda Ege müziğiyle balık

Ümitköy Balıkçısı - Ankara
Ümitköy Balıkçısı, 2004 yılında açılan sevimli bir balık restoranı. Kapıdan adımınızı atar atmaz bambaşka bir havayı solumaya başlıyorsunuz. İçerisi ben bir Yunan adasından koptum geldim tarzında samimi döşenmiş. Bembeyaz ve mavi dekorasyonu ve giriş bölümünde yerlere kadar kaplayan cam duvarlarıyla, aydınlık hissi uyandırıyor. Duvarlarda rengarenk balık figürleri. Mekânın camları yazın açılıyor ve püfür püfür hava içeri doluyor.

Rakı-balık keyfi
Ümitköy Balıkçısı’nda hem a la carte hem de fiks mönü seçeneğiniz var. Balık dışında deniz ürünleri, soğuk ve sıcak meze çeşitleri de bulabiliyorsunuz. İçki servisi de yapılıyor. Canlı müzik yok ancak yemeğinizi yerken kulağınıza çalınan Yunan müzikleri rakı-balık keyfi için yetiyor.Mönüdeki balıklı mezelerden yemeklere kadar pişirme tekniklerinin öneminin altını çizen işletme müdürü Faruk Şahin Karadeniz’in günlük balıklarının yanı sıra Bodrum’dan getirtilen ahtapot, İzmir’den getirilen yengeç, Çeşme’den getirtilen barbun ile bir seçki sunduklarını söylüyor. Müşteri, balığını seçtikten sonra dilerse açık mutfakta usta şeflerin hazırlıklarını da izleme imkânı buluyor.

Özel tarifler
Özel pişirme teknikleriyle marine edilerek hazırlanan çiğ balıklar ve karideslerin yanı sıra çok sayıda kendine özel tarifi var Ümitköy Balıkçısı’nın kerevit köftesi, acılı balık nüsfet, lagos buğulama bunlardan birkaçı. Mutlaka denemenizi tavsiye edeceğim acılı balık nüsfet kekik, pul biber, safran ve balık baharatı ile harmanlanan balık bonfilesinin buharda pişirildikten sonra fesleğenli, sarımsaklı, baharatlı sosu ile servis ediliyor. Arpacık soğan, çok az da olsa kereviz, defne, mantar, nuskat cevizi rendesi, havuç ile hazırlanan tam bir sağlık takviyesi olan lagos buğulama ve çıtır çıtır kerevit köftesi sizi mekâna müdavim yapacak lezzetlerden bir kaçı.

Akdeniz yeşillikleri
Mekân deniz ürünlerinden oluşan mezeleriyle de iddialı. Portakallı ahtapot, lagos marin, hellim peynirli dil sarma, yengeç sarma, atom, lakerda, balık pastırması balık tutkunlarının vazgeçemediği mezelerin başında geliyor. Çiğ ve füme balıklar, tatları korunarak hazırlanıyor, zeytinyağı ve taze karabiberle servis ediliyor. Diğer yandan Akdeniz yeşillikleri ve kabak çiçeği dolması da mutlaka denenmesi gereken tatlar arasında.

Ümitköy Balıkçısı
8.Cadde, No: 73
Galeria sırası, Ümitköy
Tel: 236 12 66 - 67


Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

1 yorum:

  1. HAYATIMDA YEDİĞİM EN GÜZEL BALIKLAR, MEZELER BURADA YAPILIYOR DİYEBİLİRİM. HAFTANIN EN AZ 3 GÜNÜ AİLEMLE BİRLİKTE BURAYA GELİYORUZ VE ORTAMI GERÇEKTEN ÇOK HUZUR VERİCİ. GARSONLAR GÜLER YÜZLE SİZİ KARŞILIYOR VE ÇOK YARDIMCI OLUYORLAR. AYRICA TEMİZLİK VE BAKIMI DA ÇOK YETERLİ. ÖZELLİKLE ATOM VE MEVSİMLİK SALATA ÇEŞİTLERİNİ MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM...

    YanıtlaSil