MAYATTA

18 Kasım 2011 Cuma

Viva Latino, Latin Mutfağı’nı damağınıza uyarlıyor

Viva Latino - Ankara
Çayyolu Park Caddesi, tam bir lezzet semtidir. Son yıllarda art arda açılan restoranlar dünya mutfağı ile harmanlanmış özgün mönüleriyle misafirlerini ağırlıyor. Park Caddesi’nin en yeni mekânı Viva Latino ise Meksika mutfağının zengin ve lezzetli özel yemeklerini sunuyor. Viva Latino, caddenin üzerindeki konumu, mönüsü, dekoru ve kendine has özellikleriyle kısa zamanda popüler olmaya aday mekanlar arasında.Ekim ayının ilk günlerinde açılan mekân, yılların emektarı Leman Kültür’ün kurucusu ve İşletmecisi Ali Rıza Koçyiğit tarafından işletiliyor.

Kişiye özel yemek
Meksikalı gastronom Erika Torres, Şef Hacı Satılmış ile mutfakta birbirinden farklı lezzetler hazırlıyor. Portekiz, Fransa, İspanya, Meksika, Güney Amerika yani Latin ülke mutfaklarından farklı yemek kombinasyonlarını deneyerek, Türk damak zevkine uygun yöntemlerle Ankaralı yemekseverleri alışılmış tatlar dışında farklı seçenekler ile tanıştırmaktan büyük keyif alan ekip aynı zamanda kişiye özel yemek siparişlerini de yerinde karşılıyor. Erika Torres ile küçük bir tat analizi sonrası sevdiğiniz tatlardan mönüde olmayan yepyeni bir tat oluşturmanız mekanı ayrıcalıklı yapıyor.

Meksika mutfağından...
Meksika mutfağının temel besin maddelerinden Kabak, kabak çekirdeği, kabak çiçeği, biber, mısır, ve hindi mönüde ağırlıklı olarak kendini hissettiriyor. Meksika Mutfağının kalsikleri Fajitas, Enchiladas, Taquitos’in yanı sıra mevsim sebzeleri ile hazırlanmış acılı nefis tavuk çorbası Azteca sizi Latin dünyasına götürüyor. Azteca çorbası, avokado, peynir ve krema ile birlikte servis yapılıyor.

Organik beyaz
Restoranın bir özelliği de mutfakta kullanılan beyaz et; tavuk ve hindinin organik olması. Organik kanatlı bölümünde en çok sipariş alan Esmeralda; limon marinasyonuyla fırınlanmış tavuk göğsünü, Malinche ve Izote’yi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Mozarella peynir, közlenmiş kırmızı biber, domates ile doldurulmuş ve panelenmiş tavuk göğsü Izote, arotamik ve yumuşacık tadı ile mükemmel. Meksika’dan getirtilen ürünler ve özel yeşil sosla yapılan hindi yemeği Malinche’yi tatmanızı da mutlaka tavsiye ediyorum. Torres, bu yemeğin Meksika’nın geleneksel yemeği “Mole Verde” olduğunun da altını çiziyor.

Viva Latino
Park Cad. No.3 Çayyolu, Ankara
Tel: 242 16 46
www.vivalatino.net


Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş


Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder