MAYATTA

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ege Restoran adını aldığı bölgenin ve Akdeniz’in tatlarını sunuyor - ‘Balık lezzet üssü’

Ege Restoran - Ankara
Hayalinizde çimenlere yatıp gökyüzünden birbiri ardına geçen bulutları seyretmek istiyorsanız, ilkbahar bunun için en uygun zamandır. Ege’ye olan özleminizi gidermek istiyorsanız Ege Restoran da bunun için en uygun mekandır. Ege’nin keyfini, en taze, en tanıdık, en yalın hali ile hissedeceğiniz alçakgönüllü ve rahat bir ortam Ege restoran. Ankara’da yaşayan ya da Ankara’ya yolu düşen birçok sanatçı, yazar ve çizer restoranın müdavimleri arasında yer alıyor. Bazı müdavimler, belirli günlerde, periyodik olarak mutlaka uğruyor Ege Restoran’a… Kapıdan adımınızı attığınızda ruhunuzu saran mekanda sanatsal dokunuşları görebiliyorsunuz. Beyazın ve maviliğin sadeliği renklerin sıcaklığı insanı sarıveriyor.

Müdavimlerin adresi
Ege Restoran, aslında pek çoğumuzun tanıdığı, yılların vazgeçilmez yeri. Yıllarca insanlara sunduğu lezzetli mezeleri ve yemekleriyle ün yapan, Ege mutfak kültürünün, yemeklerinin müdavim adresi. Ege, yaklaşık 80 kişilik butik bir balık restoranı. Bunun 25 kişilik kısmını açık mekân oluşturuyor. Bahar aylarında kapının önüne konan masalarda balık keyfi yapmak bütün sıkıntılarından uzaklaştırıyor insanı. Burası gerçekten de huzurlu, bir o kadar da kıpır kıpır. İç mekanda hemen göze çarpan duvarlardaki deniz fenerleri, plakalar, barometre ve telsizler eski gemilerden alınmış. Balık ve deniz temalı bordürlerin süslediği taş duvarlar mekânın en karakteristik özelliklerinden. Tavanı süsleyen Ege haritası mekana özel.
Gelelim Ege Restoran’ın menüsünde bulabileceklerinize… Taze deniz mahsulleri, güler yüzlü personel ve hızlı servisle birleşince sizde tüm bu atmosferin etkisiyle hemen havaya giriyorsunuz. Öyle lezzetler ki, aynı denizin iki yakasında yaşayan, rüzgarla aynı defneyi koklayan, aynı rakıyla kadeh kaldıran insanların hünerleri ile harmanlanmış.

Egeli menü
Ege Restoran’ın menüsü tam anlamıyla Ege’li. Balık çorbası ile başlayan menüde başlangıçlar, salatalar ve ara sıcaklar, ana yemek ve tatlılar var. En taze deniz ürünleri, çeşit çeşit ege otları, ekmek, zeytin, zeytinyağı ve daha 20 çeşit mezesi, balığı ile tam bir lezzet üssü… Masaya menü yerine meze tepsisi ve diğer tüm çeşitler hakkında malzemesinden tutun fiyatına kadar bilgilendiren servis elemanları geliyor. Meze seçiminde, bildiğim mezelerden şaşmam diyenlerdenseniz, deniz börülcesi, tahin soslu közlenmiş patlıcan, kurutulmuş domates, salamura hamsi, Girit usulü peynir ezmesi ile içkinizi yudumlayabilirsiniz. Ege lezzetlerinin sunulduğu, iyi yemeğin tadına varabileceğiniz mekanda İspanyol usulü karides tava, kekikli ahtapot, peynirli kalamar ızgarayı denemenizi tavsiye ederim. Nar ekşili levrek fileto ve karidesli levrek dolma ise dikkate alınabilecek diğer lezzetleri oluşturuyor.

Balık seçimi ve zamanı
Balık seçiminde ise, her balığın tezgâhlara çıktığı belli aylar var. Mart ayında balıkçıların önünden geçerseniz görmenizin kuvvetle muhtemel olduğu balıklar arasında başta, aslında tezgaha şubat gibi düşmeye başlayan tekir, izmarit ve gümüş balığı bulunur. Bir de marttan önce göremeyeceğiniz ve tezgâhta da ancak nisan sonuna kadar kalan zargana yani yeşil kılçıklı yılan balığı bulunur. Ama en önemlisi, nisan levrek balığının ayıdır. Levreğin en lezzetli hali olan nar ekşili levrek fileto ve karidesli levrek dolma için yolunuzu bu ay Ege Restoran’a düşürün.

Çökertme kebabı
Et yemek isteyenlere ise tavsiyemiz çökertme kebabı…
Yemekten sonra midenizde yer bırakmaya gayret edin zira fırında sıcak tarçınlı tahin helvasından ve patlıcan tatlısından tatmadan kalkarsanız çok şey kaçırmış olursunuz.

Mönüden
- Balık çorbası: 7 TL
- Deniz börülcesi, 8 TL
- Tahin soslu közlenmiş patlıcan 8 TL
- Kurutulmuş domates 9 TL
- Salamura hamsi, 8 TL
- Girit usulü peynir ezmesi 9 TL
- İspanyol usulü karides tava 18 TL
- Kekikli ahtapot 19 TL
- Peynirli kalamar ızgara 20 TL
- Nar ekşili levrek fileto 16 TL
- Karidesli levrek dolma 19 TL
- Patlıcan tatlısı 8 TL

Şarap seçenekleri
Mekanın göz ardı edilemeyecek artısı da zengin şarap çeşitleri… Burada rakı kadar şarabın da sözü geçiyor.

Büklüm Sk.
54/B Tunalı Hilmi - 428 27 17
www.egerestaurant.com


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder