MAYATTA

30 Haziran 2011 Perşembe

Gelato Ice & Caffe’de tatlı tatlı serinleyeceksiniz - Dondurmanızı nasıl alırsınız?

Gelato Ice & Caffe - Ankara
Sade, çikolatalı, çilekli, karamelli… Tabii bu kadarla kalmıyor, saymaya devam ediyorsunuz. İçine biraz badem, bir parça kek, çok az da parça çikolata, hatta bir iki kurabiye, biraz şekerleme ve üzerine çilek taneli sostan…
Peki spagettili dondurmaya ne dersiniz?
Bu makarna ağızda eriyor. Çünkü bu makarna dondurmadan yapılıyor.
Gelato Ice & Caffe’de serinlemekle kalmıyor, lezzete de doyuyorsunuz.

Yaz ve kış günün herhangi bir saatinde alışılmışın dışında bir dondurma keyfi yapılabilecek bu mekânda birbirinden leziz hayal gücünü zorlayan çeşit çeşit dondurmalar mevcut.

Dünyanın hemen her ülkesinde tüketilen bir yiyecek olan dondurma, yerel farklılıklar göstermekte ve ülke mutfaklarında değişen yöntemler kullanılarak üretilmekte.

Daha az yağ içeriyor
Bir İtalyan dondurması olan Gelato ise son zamanlarda ülkemizde de popülerlik kazanmaya başlayan farklı bir dondurma çeşidi.

Gelato daha az yağ içermesi sayesinde dondurmadan daha yumuşak bir yapıya sahip ve ağızda erimesi daha kısa zaman alıyor. Gelato da yağ da şeker de bizim dondurmalarımıza göre daha az. Günlük üretilen dondurmada her ağzınıza attığınız kaşıkta yoğun bir lezzet alırsınız. Taze malzemeler ile hazırlanan Gelato’nun rengi de tadı kadar canlı olur.

32 çeşit dondurma
Yaz ve kış aylarına göre vitrine çıkarılan toplam 32 çeşit dondurmanın yanı sıra salata, pizza ve kahve çeşitlerine de ev sahipliği yapan Gelato Ice & Caffé’de dondurma tezgâhının yanından geçip içeriye girdiğinizde sade ve pastel tonlarda döşenmiş büyük bir salonla karşılaşıyorsunuz. Koltuklar açık renk olduğu için ferah bir oturma bölümü göze çarpıyor. Ayrıca duvarda iki televizyondan dondurmanın yapılışını izlemeniz mümkün.

Genç ve orta yaştan, her kesimden, müşterinin yer aldığı kafeyi işletme sahibinin yeğeni olan Nilgün Başkaya işletiyor. İşyerinin sahibi Vural Özkaya ise Almanya’da ürettiği Gelato dondurmalarını satıyor.

Gelato ile henüz tanışmadıysanız çilekten cappucinoya, cevizden beyaz çikolataya kadar onlarca çeşit dondurmanın tadına varabileceğiniz Gelato Ice & Caffe onlarca çeşidiyle size özgün bir dondurma keyfi yaşatacaktır.

Mönüden

Mevsimde hangi meyve varsa mönü de ona göre şekilleniyor.
-Bir top dondurma 2 TL
-Mini spagetti kup 8 TL
-Egzotik kup 14 TL
-Yoğurt kup 12 TL
-Spagetti Kuplar
-Spagetti Müsli: Krema üzerine yerleştirilmiş vanilya dondurma, taze meyve, müsli, bal ve tropik sos (13 TL)
-Yoğurt Kuplar
-Yoğurt Çilek: Yoğurtlu ve çilekli dondurma, taze ve doğal yoğurt, taze çilek, krema ve çilek sosu (12 TL)

Kentpark AVM 1. Bodrum No:1B-39
444 74 77


Daha Büyük Görüntüle

Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder