MAYATTA

1 Haziran 2014 Pazar

Bir Restoran’dan Çok Daha Fazlası No4 Restaurant Bar Lounge


Türkiye’nin ne zaman Michelin yıldızlı bir restoranı olur?
Tartışmasının son bulması yakındır! 
Türk mutfağının yerel lezzetlerini uluslararası usullerle yorumlayan No4 Restaurant bizi bu işe biraz daha inandırdı. 
No4 Restaurant sezonun hatta belki de yılın en iddialı mekânı. Şehre yepyeni bir yeme-içme standardı getiren No4’e dair bilmeniz gerekenler…

Öğlen yemekleri için de alternatifler sunan No4’TE NE YENİR?

Lezzetli başlangıçlar, birbirinden zengin ana yemekler ve tatlılar…
No4 Restaurant için Cunda Adası’nda özel olarak üretilen zeytinyağı, Milas Akarca Çiftiliğinden gelen zeytinleri, ılık humusu ve sıcak ekmek ile ağzınıza hoşluk katabilirsiniz. Ballı Keçi Peyniri Gratin’den ev yapımı Somon Gravlaks’a uzanan başlangıçlar listesinden arzu ettiklerinizi seçebilirsiniz. Benim, damaklarda iz bırakacak bir başlangıç arayanlara önerim  keçi peynirli avokado olacak.
Sarı biber ve soğan karışımı ile ortaya çıkan limon çorbası, açılış için keyifli bir tercih. 
Ana yemekte, No4 misafirlerini salatalar, ev yapımı ravioli, levrek sarma ve kaya koruğunda jumbo karides gibi özel tatlar bekliyor. Ayrıca, Ankara’da bir ilke imza atarak peynir arabasını lezzet tutkunlarına sunan No4, menüsünde yer alan yenilebilir çiçekler ile de fark yaratıyor.
 Akdeniz mutfağından lezzetleri kendine has şık ve farklı sunumuyla birleştiren No4, özel tatlı menüsü ile de misafirlerini şımartıyor. 
No4 tatlı menüsünün öne çıkan lezzetleri arasında, Dut Pestiline Sarılı Ayva başı çekiyor.

MENÜDE NE VAR
- Limon çorbası 12 TL
- Keçi peynirli avokado 19 TL
- Fırında miyde 25 TL
- Biftek dilimleri 40 TL
- Levrek sarma  36 TL
- Pestile sarılı ayva tatlısı 16 TL


Gastronomi tutkunları Sommelier’s  Table’da

No4 zengin şarap kavı ile diğer restoranlardan ayrılıyor. Zengin şarap kavı olduğu söylenen bir çok mekan No4’ün yanında zayıf kalabilir. Menüden tercih sipariş edeceğiniz yemeğinizin yanına uyumlu şarap önerilerine rahatlıkla bulabilirsiniz. Ankara’da ilk defa düzenlenen Sommelier’sTable yemeklerinin de No4’te gerçekleştirildiğini vurgulamazsam olmaz.

“Türkiye’nin ilk Uluslararası Court of Masters Sommeliers sertifikalı Sommeliers’i Burçak Desombre tarafından düzenlenen Sommeliers Table yemeklerinde Şef Kemal Akman’ın özenle oluşturduğu lezzetli menüye, Desombre’nin seçtiği şaraplar eşlik ediyor.” 


TERCİH SEBEPLERİ:

Müziğin ritmini hissetmek isteyenler için birbirinden farklı alternatifler 

No4 Caz Geceleri
No4 Caz Geceleri, Türk cazının efsane vokali, trombon ve vokal alanında caza gönül vermiş müzisyen Aydın Kahya Jazz Band ile yaz boyunca her Çarşamba gerçekleştirilecek.
DJ Can Hatipoğlu’nun müzik koordinatörlüğünde No4’te canlı performans

No4, günün yorgunluğunu doyasıya sohbet ve gurme lezzetler ile atmak isteyen misafirlerini Restaurant ve Lounge’unda, müziğin ritmini hissetmek isteyenleri ise DJ Can Hatipoğlu’nun müzik koordinatörlüğündeki eğlenceli ambiansında, her ayın ilk cuması yetenekli müzisyenlerin canlı performansları eşliğinde ağırlıyor.

Teras
No4 Restaurant Bar Lounge, şehrin yeni yaşam merkezi Söğütözü’ne açılan terası ile de açık havada eğlence ve sohbetin tadını yaşatıyor. 
Babalar Günü’nde Keyifli Alternatif
Ramada Plaza Ankara’nın arka bahçesinde yeşillikler içerisinde barbekü partisi bu yıl babalarına iyi ki varsın demenin en lezzetli alternatifi. Yazın tadı barbekü ile çıkar!” diyen babalar kömür ateşinde nefis pişmiş etlerle barbekü keyfini çıkarırken, çocuklar waffle köşesinde babalarına kendi elleri ile waffle yapabilecek. Barbekü partisi çocuklar için ayrılan el-işleri istasyonu ve yüz boyama aktivitesi ile renklenirken, babaların vazgeçilmez tavla tutkusundan ilham alarak Ramada Plaza Ankara bu yıl Barbekü Partisine katılan tüm babaları Tavla Turnuvası’na davet ediyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder