MAYATTA

30 Aralık 2011 Cuma

Meşhur Kahvaltıcı Kadri’de 25 çeşit kahvaltılık

Hacı Fevzi Önalan’ın 1979 yılında Diyarbakır Gazi Caddesi Çifte Han Sokak’ta peynir, zeytin, tereyağı ve bal ile başladığı kahvaltı sofrası, bugün Önalan’ın oğlu Kadri Önalan ile yoluna devam ediyor. Kahvaltı sektöründe Diyarbakır’ın markası haline gelen Kahvaltıcı Kadri, Diyarbakır’ın kahvaltı kültürünü Türkiye’ye yayma yolundaki adımlarından birini mart ayında Ankara’da attı. Diyarbakır’da 3 şube ile hizmet veren mekânın Ankara işletmesini aileden Aydın Önalan yürütüyor.

25 tabakta sunuluyor
Mekânda kahvaltı servisi her gün sabah saat 07.00’de başlıyor. Hafta içi 15.00, hafta sonu ise 17.00’ye kadar devam ediyor. 40’ı aşkın çeşidin 25 tabak olarak servisinin yapıldığı kahvaltı sofrasında, 4 kişilik masa bir anda peynir, zeytin, bal, tereyağı, meyveli yoğurt, meyve tabağı, kavun, tahin pekmez, helva, kaymak, acı sos ve tercihe göre yapılan kavurmalı, pastırmalı ve sucuklu yumurta ile donatılıyor. Masada hiç yer kalmadığı için mi bilinmez ama istenmediği takdirde servis tabağı getirilmiyor.

Diyarbakır’dan...
Porsiyonların küçük, çeşidin göz doyurucu olduğu kahvaltı masasındaki kahvaltılıkların büyük çoğunluğu ailenin Diyarbakır’da bulanan çiftliğinden, kendi ürettikleri ürünlerden geliyor. Acılı, fıstıklı, düz erimiş, otlu erimiş, otlu, örgülü, tel, dil, salamura peynirleri kendi üretimlerinden. İnanın insan hepsinin tadına bakmadan edemiyor. Mevsimine göre değişen 9 ila 15 çeşit peynirin yanında kahvaltı masasında 1 çeşit siyah, 1 çeşit yeşil zeytin bulunuyor. Bunlar Diyarbakır’ın meşhur Derik zeytini.

İştah açıcı sunum
Kahvaltı masasında sunumlar da çeşitler kadar sade ve iştah açıcı. Bunlardan biri meyveli yoğurt. Kulağa sıradan gibi geliyor değil mi? Ama sunumu ve tadı mükemmel. Bir kase içinde yoğurt üzeri nar, kivi ve muz ile kaplı. Aynı şekilde kavun. Küçük servis tabağı içinde ikram edilen kavun, gene mekân sahiplerinin kendilerinin yaptığı oldukça iri böğürtlen reçeli ile zenginleştirilerek ikram ediliyor. Kaymak, bol Antep fıstığı ve bal ile hazırlanan sunumu ile kahvaltı masasına renk katan çeşitlerden biri. Ve tadı damağımda kalan kavurmalı yumurta. Bol yağda kızartılan yumurtanın üzerine tercihe göre kavurma, pastırma ve sucuk eklenerek servis ediliyor. Kavurma çok leziz.

Acılı sos ve tatlı da var
Acılı sos, patlıcan ezmesi ise gene yörenin damak tadına göre hazırlanmış. Acılı sos, ağızda bıraktığı iştah açıcı lezzet ile kahvaltı masasında uzun süre iştahla yemenize yardımcı olacak türden. Kahvaltı ile gelen çayın ikram olduğu mekanda, kahvaltıyı tatlı ile sonlandırmak isteyenlere tahin-pekmez, helva ve petek balı tavsiye ediyorum. Kahvaltıcı Kadri Usta’da kahve çeşitlerinin karışımı ile hazırlanan kahveyi içmeden mekândan ayrılmamanızı öneririm. Kişi başı kahvaltı ücreti; 25 TL (Çay ve kahve ikram)

Meşhur Kahvaltıcı Kadri
Yıldız 4. Cadde Barış Manço Park içi 3/1 Çankaya Tel: 441 82 89
www.kahvalticikadri.com


Elif Erol - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş



Daha Büyük Görüntüle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder