MAYATTA

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Ankara’nın vazgeçilmez tadı Kıtır, ‘ÜstKat’a da çıktı - Kuğulu’da dünya yemekleri

Kıtır - ÜstKat Restoran - Ankara
Tunalı Hilmi Caddesi’nin günün her saati açık, müşterisi yoğun bir mekânıdır Kıtır... Tanışmalara, hatta bu tanışmalar sonucunda evliliklere de vesile olmuş olan mekâna öğlen, akşam ve haftasonları yoğun ilgi oluyor. Kokoreç, kumpir, midye her zaman, tavuk dolması ise öğlen yemeklerinde müşterilere sunuluyor. Yer bulamayanlar çoğunlukla başka bir restorana yönelmek yerine, yiyeceği ve içeceği elinde ayakta, sohbet ederek yemeğini yiyor. Şimdi Kıtır, kardeş mekânla “ÜstKat”a da çıktı. Türk mutfağına dünya mutfağından lezzetleri de ekledi.

Ankara'da kokoreçin adresi Kıtır
Kıtır Ankara’ya açılalı tam 32 yıl olmuş. Ankara’nın müşterisi tarafından en sahiplenilmiş mekânların başında geliyor. Her akşam tıklım tıklım dolu bir mekân olan ve lezzetli kokoreç, kumpir ile birlikte birasıyla tüm Ankaralıların vazgeçilmez mekânlarından. Özellikle iş çıkış saatlerinde tamamen dolu olan mekânın içinde yer bulanamazken dışarıda çoğu zaman ayakta bir elinizde içeceğiniz bir elinizde kokoreçiniz, dostlarınızla sohbet ederek hoşça vakit geçirebileceğiniz bir mekân Kıtır... Kıtır’ın üst katına açılan ÜstKat ise kokoreç, kumpirin yanı sıra dünya mutfağından yemekleriyle ayrı bir lezzet sunuyor. Kıtır’ın tüm canlılığı, hareketliliğine karşın ÜstKat’ın sakin, keyifli ve güzel manzaralı ortamı dikkat çekiyor. Balkonunda ve içeriden görülen Kuğulu Park manzarası yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Mekânda, bira ve şaraba eşlik eden ara sıcakların ön plana çıktığı Meksika, İtalya mutfağının güzel örneklerinin yer aldığı geniş bir menü oluşturulan mekânda, şef Burak Çelik’in farklı soslarıyla yemekler oldukça iddialı bir hal alıyor. ÜstKat’ta Türk damak tadına uyarlanmış tapalar, taş fırında pişirilen çok ince hamurlu pizzalar, içeceklerle kombinelenmiş tadımlık lezzetlerle dolu bir mönü seçeneği sunuluyor.

Aidiyet duygusu oluşuyor
Kıtır’ın genç kuşak sahibi Dide Derer, “Kıtır Piliç” ve “ÜstKat”ın farklarını anlattı. Derer, “Kıtır’a öğlen alakart yemek için gelinir, iş çıkışı bir ‘kokoreç bira’ya uğranır, akşam da rahat bir ortamda güzel müzik dinleyip günün stresi atılır, hafta sonları aileler Kuğulu Park sefasından sonra kumpir yemeye gelir. Burada haftanın her günü, günün her saati, çeşit çeşit insan tipi ile karşılaşmak mümkündür” diye konuştu. Kıtır’da çalışan ekibin yıllardır aynı olduğunu söyleyen Derer, “Uzun zaman uğramasanız bile Kıtır hep aynı; özellikle Ankara dışında yaşayanlar, seneler sonra her şeyi bıraktıkları gibi görünce çok duygulanıyorlar. Burası müşterilerimize ‘ev gibi’ hissi uyandırıyor. Özellikle Ankara’da doğup büyüyen insanlarda aidiyet duygusu çok yoğun, Kıtır’da vakit geçirmiş olmak da ‘Ankaralı olmanın’ bir parçası. Ortamı, o havayı yaratanlar da bu insanlar zaten. Yer bulamayınca insanlar birbirlerinin masasına oturur ve yanınızda kimin oturduğunun hiçbir önemi yoktur. Böyle tanışıp evlenenler bile var...” dedi. ÜstKat’ın kıtır ailesinin 3. mekânı olduğunu anlatan Derer, “Uygun fiyatlı, bol çeşitli, kaliteli ve lezzetli yemek yiyip güzel müzik eşliğinde keyifli zaman geçireceğiniz yeni bir mekân. Tunalı Hilmi’de çok merkezi bir noktada, güzel bir bahçe manzarasına karşı oturup kalabalığın ortasında, kalabalıktan uzakta keyifle vakit geçirilecek bir yer yaratmaya çalıştık” diyerek tüm Ankaralıları ÜstKat’a davet ediyor.

ÜstKat’ta yeni lezzetler
- Taş fırında yapılan ince hamur pizza
- Tahinli tavuk ızgara
- Sepette Hamburger (Özel ekmeğiyle)
- Tako ekmeği içerisinde sunulan Meksika Salata
- Etli fajita

Kıtır’ın bildik tatları
- Kokoreç
- Kumpir
- Tavuk Dolma
- Midye


Daha Büyük Görüntüle

Kıvanç El - Cumhuriyet Ankara
Fotoğraflar: Necati Savaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder