Hazar Restoran - Ankara
Bir restoranın iyi olduğunu nasıl anlarsınız? Ne ödül, ne yıldız; bana göre en iyi gösterge insanların gösterdiği ilgi. Alacaatlı yolunda hizmet veren Hazar Sofrası enfes yemekleriyle, dinlendirici ortamıyla Ankara’nın yeni lezzet duraklarından biri. Doğrudan kazanca odaklanmak yerine “içinde huzurla yiyip-içip, sohbet edilecek bir mekân” olmasına özen gösterilen Hazar Sofrası 2010’dan beri hizmet veriyor. Ezrurum İspirli akraba ve ortak olan 7 kişi 1994’te aldıkları fırını büyüterek faaliyetlerini sürdürüyor.
15 Eylül 2011 Perşembe
5 Eylül 2011 Pazartesi
Her kesime hitap eden mönüsüyle Rıfkı’da mangal keyfi
Rıfkı Restoran - Ankara
Balgat Türkocağı Caddesi’nde hizmet veren Rıfkı Restoran, mangal keyfini restoranda yaşamayı tercih edenlerin vazgeçilmez adresi. 2 yıldır et-balık- mangal konsepti ile hizmeti veren Rıfkı, iki ortak tarafından kuruldu ve işletiliyor. Ortaklardan Gürbüz Bekiş turizm ve otelcilik sektöründe uzun yıllar çalışmış ve yıllarının birikimini Rıfkı Restoran’da Ankaralılar ile buluşturmuş. Mangal keyfini restoranda yaşamak isteyenler için seçeneğin çok olduğu mekanda tercihlerinizi mönüden yana kullanabilirsiniz. Bu konuda kendinizi yetkin hissediyorsanız kende mönünüzü kendiniz de belirleyebilirsiniz.
Balgat Türkocağı Caddesi’nde hizmet veren Rıfkı Restoran, mangal keyfini restoranda yaşamayı tercih edenlerin vazgeçilmez adresi. 2 yıldır et-balık- mangal konsepti ile hizmeti veren Rıfkı, iki ortak tarafından kuruldu ve işletiliyor. Ortaklardan Gürbüz Bekiş turizm ve otelcilik sektöründe uzun yıllar çalışmış ve yıllarının birikimini Rıfkı Restoran’da Ankaralılar ile buluşturmuş. Mangal keyfini restoranda yaşamak isteyenler için seçeneğin çok olduğu mekanda tercihlerinizi mönüden yana kullanabilirsiniz. Bu konuda kendinizi yetkin hissediyorsanız kende mönünüzü kendiniz de belirleyebilirsiniz.
26 Ağustos 2011 Cuma
Eğriçimen Restoran evinizin bahçesi gibi...
Eğriçimen Restoran - Ankara
Yaz ayları geldiğinde, insanı evinin bahçesinde gibi hissettiren kafe ve restoranların keyfine doyum olmuyor. Sıcak günlerde esintileriyle ve kuş cıvıltılarıyla en güzel mekanlar gölgeli bahçeler... İncek’teki Eğriçimen Restoran, gölgede serinlemek isteyenler için ideal bir mekan. 2009 yılı eylül ayından beri hizmet veriyor ve anayol üzerinde olduğu için de kolaylıkla bulunabiliyor. 17 dönüm bir arazide emekle, özenle oluşturulmuş. Restoranın en önemli özelliği, şehre hem yakın hem de çok sessiz olması. Hafta sonları erkenden gidip, geç saatlere kadar sohbet edip, kitap okuyarak, bilgisayarınızda çalışarak vakit geçirebileceğiniz bir yer.
Yaz ayları geldiğinde, insanı evinin bahçesinde gibi hissettiren kafe ve restoranların keyfine doyum olmuyor. Sıcak günlerde esintileriyle ve kuş cıvıltılarıyla en güzel mekanlar gölgeli bahçeler... İncek’teki Eğriçimen Restoran, gölgede serinlemek isteyenler için ideal bir mekan. 2009 yılı eylül ayından beri hizmet veriyor ve anayol üzerinde olduğu için de kolaylıkla bulunabiliyor. 17 dönüm bir arazide emekle, özenle oluşturulmuş. Restoranın en önemli özelliği, şehre hem yakın hem de çok sessiz olması. Hafta sonları erkenden gidip, geç saatlere kadar sohbet edip, kitap okuyarak, bilgisayarınızda çalışarak vakit geçirebileceğiniz bir yer.
24 Ağustos 2011 Çarşamba
Karaoke eşliğinde Akdeniz tadları Minna’s Bistro'da
Minna's Bistro - Ankara
Restoran sektörü son 10 yılda hızla gelişti. İnsanlar artık dışarıda yedikleri yemek konusunda daha bilinçli ve talepkâr. Büyük bir kesim, öğle aralarında, iş çıkışlarında gittiği mekanlarda lezzet seçeneklerin fazla ve farklı olmasını istiyor. Arjantin caddesinde var olan ama el değiştiren bir mekandan söz edeceğim şimdi. Minna’s, sade çizgilerle dekore edilmiş bir Akdeniz bistrosu. Arjantin caddesi Attar sokağın köşesinde hizmet veren Minna’s da leziz tatlarla eğlence bir arada…
Restoran sektörü son 10 yılda hızla gelişti. İnsanlar artık dışarıda yedikleri yemek konusunda daha bilinçli ve talepkâr. Büyük bir kesim, öğle aralarında, iş çıkışlarında gittiği mekanlarda lezzet seçeneklerin fazla ve farklı olmasını istiyor. Arjantin caddesinde var olan ama el değiştiren bir mekandan söz edeceğim şimdi. Minna’s, sade çizgilerle dekore edilmiş bir Akdeniz bistrosu. Arjantin caddesi Attar sokağın köşesinde hizmet veren Minna’s da leziz tatlarla eğlence bir arada…
12 Ağustos 2011 Cuma
Amerikan lezzeti Burger Story’de
Burger Story - Ankara
Tipik bir Amerikan restoranı olarak tanımlayabileceğim Burger Story’nin konsepti, uluslararası pazardaki diğer restoranlara çok benziyor. Ahşabın kahvesi ile grinin modern yüzünün birleştiği Burger Story mekanları sade ve keyifli... Burgerlerin lezzeti, özel sosları ve bu sosların çeşitli kombinasyonlarla yarattığı farklı tatlardan ileri geliyor. Dana eti kullanılan burgerler özel soslarla zenginleştiriliyor.
Tipik bir Amerikan restoranı olarak tanımlayabileceğim Burger Story’nin konsepti, uluslararası pazardaki diğer restoranlara çok benziyor. Ahşabın kahvesi ile grinin modern yüzünün birleştiği Burger Story mekanları sade ve keyifli... Burgerlerin lezzeti, özel sosları ve bu sosların çeşitli kombinasyonlarla yarattığı farklı tatlardan ileri geliyor. Dana eti kullanılan burgerler özel soslarla zenginleştiriliyor.
8 Ağustos 2011 Pazartesi
‘Sohbetin bahanesi’ Zamane Kahvesi Çukurambar'da sizi bekliyor
Zamane Kahvesi - Ankara
İlk şubesini 2009 yılında Nişantaşı’nda açan Zamane Kahvesi, İstanbul dışındaki ilk şubesini de Ankara Çukurambar’da geçtiğimiz yıl faaliyete soktu. Gönül sohbet ister, kahve bahane sözüyle yola çıkan Zamane Kahvesi modern bir kahve aslında. Farklı ama aynı zamanda geleneksel yiyecek ve içecek mönüsüne sahip mekân tatlı, pasta ve çikolataların yer aldığı bir tezgâha sahip. Gün içerisinde taze ürünlerin askılı tepsilerde gezdirildiği, insanların oyun oynayabileceği, zengin bir kitaplığa sahip sıcak ve samimi bir ortam.
İlk şubesini 2009 yılında Nişantaşı’nda açan Zamane Kahvesi, İstanbul dışındaki ilk şubesini de Ankara Çukurambar’da geçtiğimiz yıl faaliyete soktu. Gönül sohbet ister, kahve bahane sözüyle yola çıkan Zamane Kahvesi modern bir kahve aslında. Farklı ama aynı zamanda geleneksel yiyecek ve içecek mönüsüne sahip mekân tatlı, pasta ve çikolataların yer aldığı bir tezgâha sahip. Gün içerisinde taze ürünlerin askılı tepsilerde gezdirildiği, insanların oyun oynayabileceği, zengin bir kitaplığa sahip sıcak ve samimi bir ortam.
29 Temmuz 2011 Cuma
‘Kitabını, gazeteni al, And Kafe’ye gel’
And Kafe - Ankara
Kendinizi hem evinizde hissetmek, hem de geçmişe konuk olmuş bir misafir edasıyla ağırlanmak istiyorsanız, tarihi Ankara Kalesi’nde; muhteşem Ankara manzarasının hâkim olduğu And Kafe’nin terasında oturabilir ve içkinizi yudumlayabilirsiniz. And Kafe, Ankara’da keyif için tercih edilebilecek güzel mekânlardan. Kale içindeki üç katlı, iç avlulu ve muhteşem manzaralı kafenin modern ve özenli dekorasyonu, sakin atmosferi And Kafe’yi sohbet için iyi bir seçenek haline getiriyor.
Kendinizi hem evinizde hissetmek, hem de geçmişe konuk olmuş bir misafir edasıyla ağırlanmak istiyorsanız, tarihi Ankara Kalesi’nde; muhteşem Ankara manzarasının hâkim olduğu And Kafe’nin terasında oturabilir ve içkinizi yudumlayabilirsiniz. And Kafe, Ankara’da keyif için tercih edilebilecek güzel mekânlardan. Kale içindeki üç katlı, iç avlulu ve muhteşem manzaralı kafenin modern ve özenli dekorasyonu, sakin atmosferi And Kafe’yi sohbet için iyi bir seçenek haline getiriyor.
25 Temmuz 2011 Pazartesi
Peperoncino'da gerçek İtalyan deneyimi...
Peperoncino - Ankara
Uğur Mumcu Caddesi’nde, İtalyan stili dekoruyla ve yazlık bahçesiyle özel tatlar arayanlar için uygun adres Peperoncino. Dekorundan, zengin menüsüne ilgi çeken Peperoncino, İtalyan yemekleri ve de özellikle gerçek İtalyan pizzası lezzetleri arayanlar için doğru bir tercih. Peperoncino’nun anlamı, kırmızı biber. Kafenin sahipleri, Musa Akkum, Mete Akşak ve Daniel. 10 yıldır Türkiye’de yaşayan Daniel, Fransa, Malezya, Avusturya gibi dünya mutfaklarında uzun süre çalışmış, mesleğine âşık bir aşçı. 22 yılı aşkın süredir yemek yapan şef, İtalyan mutfağı üzerine oluşturduğu lezzetli mönüyü bir aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.
Uğur Mumcu Caddesi’nde, İtalyan stili dekoruyla ve yazlık bahçesiyle özel tatlar arayanlar için uygun adres Peperoncino. Dekorundan, zengin menüsüne ilgi çeken Peperoncino, İtalyan yemekleri ve de özellikle gerçek İtalyan pizzası lezzetleri arayanlar için doğru bir tercih. Peperoncino’nun anlamı, kırmızı biber. Kafenin sahipleri, Musa Akkum, Mete Akşak ve Daniel. 10 yıldır Türkiye’de yaşayan Daniel, Fransa, Malezya, Avusturya gibi dünya mutfaklarında uzun süre çalışmış, mesleğine âşık bir aşçı. 22 yılı aşkın süredir yemek yapan şef, İtalyan mutfağı üzerine oluşturduğu lezzetli mönüyü bir aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.
15 Temmuz 2011 Cuma
Çeşni Konağı, Keçiören'de 12 dönümlük bahçesiyle Osmanlı mutfağını Ankaralılarla buluşturuyor
Çeşni Konağı - Ankara
Ankara’nın en değerli zenginliklerinden biri olan tarihi Ankara evlerini günümüze dek yaşatmayı başarmış bir örnek Çeşni Konağı. Burası, tarihsel özelliklerine sadık kalınarak Keçiören Belediyesi’nce inşa edilmiş, etkileyici bir mekân. Konağın iç dekorasyonuna geleneksel Türk motifleri hâkim.
Ankara’nın en değerli zenginliklerinden biri olan tarihi Ankara evlerini günümüze dek yaşatmayı başarmış bir örnek Çeşni Konağı. Burası, tarihsel özelliklerine sadık kalınarak Keçiören Belediyesi’nce inşa edilmiş, etkileyici bir mekân. Konağın iç dekorasyonuna geleneksel Türk motifleri hâkim.
1 Temmuz 2011 Cuma
YE-AN, Kayseri mutfağından pideleri 47 yıldır Ankaralılarla buluşturuyor
YE-AN Pidecisi - Ankara
İstanbul Caddesi’nde 1960’lı yıllarda Yeşilova Oteli’nin altında Yeşilova Pide ve Kebapçısı olarak yola çıkan, daha sonra 19 Mayıs kavşağında hizmete açılan Yaşar Sevinti ve Arif Çeliker’in o ufacık, salaş mekânı şimdi büyümüş ve YE-AN adını almış. İkinci kuşakla birlikte işletmenin şubeleri Ankara’nın diğer semtlerine açılmış.
İstanbul Caddesi’nde 1960’lı yıllarda Yeşilova Oteli’nin altında Yeşilova Pide ve Kebapçısı olarak yola çıkan, daha sonra 19 Mayıs kavşağında hizmete açılan Yaşar Sevinti ve Arif Çeliker’in o ufacık, salaş mekânı şimdi büyümüş ve YE-AN adını almış. İkinci kuşakla birlikte işletmenin şubeleri Ankara’nın diğer semtlerine açılmış.
30 Haziran 2011 Perşembe
Fige Restoran’da caz eşliğinde dünya tatları
Fige Restoran - Ankara
İki katlı, yeşilliklerle saklı şık bir villanın bahçesinde dünya karması yemeklerden tadarken şarabınızı da yudumlayabileceğiniz bir yer. Yemyeşil, geniş bahçesiyle özellikle sıcak havalarda bir anda insanı güneye, bir tatil beldesine götürüyor. Mandalina, limon ağaçları arasında, yasemin ve sardunya kokuları içinde…
İki katlı, yeşilliklerle saklı şık bir villanın bahçesinde dünya karması yemeklerden tadarken şarabınızı da yudumlayabileceğiniz bir yer. Yemyeşil, geniş bahçesiyle özellikle sıcak havalarda bir anda insanı güneye, bir tatil beldesine götürüyor. Mandalina, limon ağaçları arasında, yasemin ve sardunya kokuları içinde…
Gelato Ice & Caffe’de tatlı tatlı serinleyeceksiniz - Dondurmanızı nasıl alırsınız?
Gelato Ice & Caffe - Ankara
Sade, çikolatalı, çilekli, karamelli… Tabii bu kadarla kalmıyor, saymaya devam ediyorsunuz. İçine biraz badem, bir parça kek, çok az da parça çikolata, hatta bir iki kurabiye, biraz şekerleme ve üzerine çilek taneli sostan…
Peki spagettili dondurmaya ne dersiniz?
Bu makarna ağızda eriyor. Çünkü bu makarna dondurmadan yapılıyor.
Gelato Ice & Caffe’de serinlemekle kalmıyor, lezzete de doyuyorsunuz.
Sade, çikolatalı, çilekli, karamelli… Tabii bu kadarla kalmıyor, saymaya devam ediyorsunuz. İçine biraz badem, bir parça kek, çok az da parça çikolata, hatta bir iki kurabiye, biraz şekerleme ve üzerine çilek taneli sostan…
Peki spagettili dondurmaya ne dersiniz?
Bu makarna ağızda eriyor. Çünkü bu makarna dondurmadan yapılıyor.
Gelato Ice & Caffe’de serinlemekle kalmıyor, lezzete de doyuyorsunuz.
11 Haziran 2011 Cumartesi
Marijela ile Cinnah'ta Hırvatistan’dan Avustralya’ya lezzet yolculuğu...
Marijela Restoran - Ankara
Cinnah Caddesi’nden Atakule’ye çıkarken, Afganistan Büyükelçiliği’ne gelmeden hemen sol köşede yeşilliklerin sakladığı şirin bir mekân göreceksiniz. Mönüde modernize edilmiş Türk yemeklerinin yanında dünya mutfağı da sunan bir restoran Marijela. Mekân sahibi Emine Marijela Pernar, aslen Hırvat ama Avustralya’da büyümüş. Dünya mutfağına dair edindiği deneyimi ve birikimi Türk mutfağı ile harmanlayarak oluşturduğu lezzetli mönüyü 6 aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.
Cinnah Caddesi’nden Atakule’ye çıkarken, Afganistan Büyükelçiliği’ne gelmeden hemen sol köşede yeşilliklerin sakladığı şirin bir mekân göreceksiniz. Mönüde modernize edilmiş Türk yemeklerinin yanında dünya mutfağı da sunan bir restoran Marijela. Mekân sahibi Emine Marijela Pernar, aslen Hırvat ama Avustralya’da büyümüş. Dünya mutfağına dair edindiği deneyimi ve birikimi Türk mutfağı ile harmanlayarak oluşturduğu lezzetli mönüyü 6 aydır damak zevkine düşkün Ankaralılara sunuyor.
Lezzetli makaronlar Macarons d’Antoinette ile Ankara'da
Macarons d’Antoinette - Ankara
Fransız tarzı bir cafe ile karşı karşıyayız. Paris’i sevmek, Paris’e gitmek için neden çok ama şu an itibarıyla listeden bir madde çıkmış durumda. Artık makaron şehrimizde. Macarons d’Antoinette sahibi Hilal Özdek ve Başak Hacıömeroğlu iki genç girişimci arkadaş. Başak bir süre bankacılık yaptı; Hilal yiyecek içecek sektöründe çalıştı. Bir gün Hilal’in aklına “Neden Ankara’da makaron yapan yok” sorusu gelince, bu şık ve sevimli mağaza aralık ayında kapılarını makaron severlere açtı.
Fransız tarzı bir cafe ile karşı karşıyayız. Paris’i sevmek, Paris’e gitmek için neden çok ama şu an itibarıyla listeden bir madde çıkmış durumda. Artık makaron şehrimizde. Macarons d’Antoinette sahibi Hilal Özdek ve Başak Hacıömeroğlu iki genç girişimci arkadaş. Başak bir süre bankacılık yaptı; Hilal yiyecek içecek sektöründe çalıştı. Bir gün Hilal’in aklına “Neden Ankara’da makaron yapan yok” sorusu gelince, bu şık ve sevimli mağaza aralık ayında kapılarını makaron severlere açtı.
31 Mayıs 2011 Salı
Kuymaktan kayganaya, mısır lapasından hamsiye... - ‘Yayla’da Karadeniz yemekleri
Yayla Restoran - Ankara
Ankara Çubuk yolunda enfes yemekleriyle bir Karadeniz lokantası: Yayla Karadeniz. İşletme, örneğine ender rastlanılan bir yöre mutfağına sahip... Yayla Karadeniz’e gidebilmek için Esenboğa Havalimanı yolunu takip ediyoruz. Ardından “Çubuk.” Dümdüz bir yol bizi Karadeniz yöre yemeklerinin olduğu yere getiriyor. Yeşillikler içinde, geniş bir alanda bulunan bu samimi mekânın içi ve dışı tamamen ahşap. İki adet geleneksel Karadeniz evi arasında bulunan işletme, 10 yıldır bu mekânı çalıştıran sahibi Süleyman Cici ve ailesi tarafından bizzat düzenlenmiş. Kışın içeride iki tane kuzine soba yakılarak ısıtılıyor.
Ankara Çubuk yolunda enfes yemekleriyle bir Karadeniz lokantası: Yayla Karadeniz. İşletme, örneğine ender rastlanılan bir yöre mutfağına sahip... Yayla Karadeniz’e gidebilmek için Esenboğa Havalimanı yolunu takip ediyoruz. Ardından “Çubuk.” Dümdüz bir yol bizi Karadeniz yöre yemeklerinin olduğu yere getiriyor. Yeşillikler içinde, geniş bir alanda bulunan bu samimi mekânın içi ve dışı tamamen ahşap. İki adet geleneksel Karadeniz evi arasında bulunan işletme, 10 yıldır bu mekânı çalıştıran sahibi Süleyman Cici ve ailesi tarafından bizzat düzenlenmiş. Kışın içeride iki tane kuzine soba yakılarak ısıtılıyor.
Denizatı’nda yalnız tatlı değil, nefis yemekler de yiyebilirsiniz - Hoşdere’nin tatlı durağı
Denizatı Pastanesi - Ankara
Hoşdere Caddesi’nin 37 yıllık “tatlı durağı” Denizatı Pastanesi, 2003 yılından bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Cadde üzerindeki ve Atakule yakınlarındaki çalışanların öğle tatillerini geçirdiği Denizatı’nın 9 metrekarelik mutfağında 11 çeşit yemek yapılıyor. Denizatı Hoşdere Caddesi’nde 1974 yılında kuruldu. En sadık müşterilerden olan çevredeki bankaların çalışanları, 1 saatlik öğle tatillerinin tamamını pastanede geçiriyor. Denizatı, adı pastane olmasına karşın, 2003’ten bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Mönüsünü her geçen gün çeşitlendiriliyor. Güvenirliğiyle de ön plana çıkan pastane Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Maliye ve Adalet bakanlıkları çalışanlarına da lezzetlerini sunuyor.
Hoşdere Caddesi’nin 37 yıllık “tatlı durağı” Denizatı Pastanesi, 2003 yılından bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Cadde üzerindeki ve Atakule yakınlarındaki çalışanların öğle tatillerini geçirdiği Denizatı’nın 9 metrekarelik mutfağında 11 çeşit yemek yapılıyor. Denizatı Hoşdere Caddesi’nde 1974 yılında kuruldu. En sadık müşterilerden olan çevredeki bankaların çalışanları, 1 saatlik öğle tatillerinin tamamını pastanede geçiriyor. Denizatı, adı pastane olmasına karşın, 2003’ten bu yana müşterilerine sıcak yemek sunuyor. Mönüsünü her geçen gün çeşitlendiriliyor. Güvenirliğiyle de ön plana çıkan pastane Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Maliye ve Adalet bakanlıkları çalışanlarına da lezzetlerini sunuyor.
Gil’s, müşterilerini büyük bahçesiyle yeşillikler içinde karşılıyor - Dünya yemekleri Gaziosmanpaşa’da
Gil's Restoran - Ankara
Gaziosmanpaşa’da yeni açılan mekânlardan biri Gil’s. Reşit Galip’te müşterilerine hizmet veren Gil’s’in yeşilliklerle çevrili, geniş ve ferah bir çevresi var. Bakımlı bahçesinde çam, ıhlamur ağaçları, süs havuzu ile yaz aylarının gözdesi olabilir. Gil’s, kahvaltı servisiyle açıyor kapılarını. Kahvaltı tabağı, omlet ve sahanda yumurta dışında tost çeşitleri de yiyebilirsiniz. Öğle yemeğinde, alakart mönüleri dünya lezzetleri ağırlıklı. Alakart mönünün yanı sıra çorba, ana yemek, garnitürler ve içecekten oluşan bir de günün mönüsü sunuluyor. İşin güzel yanı, günün mönüsü civardaki işyerlerine de gönderiliyor.
Gaziosmanpaşa’da yeni açılan mekânlardan biri Gil’s. Reşit Galip’te müşterilerine hizmet veren Gil’s’in yeşilliklerle çevrili, geniş ve ferah bir çevresi var. Bakımlı bahçesinde çam, ıhlamur ağaçları, süs havuzu ile yaz aylarının gözdesi olabilir. Gil’s, kahvaltı servisiyle açıyor kapılarını. Kahvaltı tabağı, omlet ve sahanda yumurta dışında tost çeşitleri de yiyebilirsiniz. Öğle yemeğinde, alakart mönüleri dünya lezzetleri ağırlıklı. Alakart mönünün yanı sıra çorba, ana yemek, garnitürler ve içecekten oluşan bir de günün mönüsü sunuluyor. İşin güzel yanı, günün mönüsü civardaki işyerlerine de gönderiliyor.
30 Mayıs 2011 Pazartesi
Çardak Mantı’ya yolculuk - ‘Bu mantıcı müdavim yapar’
Çardak Mantı - Ankara
Yemek yemeyi kim sevmez? Hele de damak tadımıza uygunsa, kim hayır diyebilir...
Çardak Mantı, mantıseverlerin sık sık ziyaret ettiği adreslerin başında gelen bir mekân. Öğle yemeği için gelenlerden, akşam çayı için uğrayan ev hanımlarına, mantı, çiğbörek bağımlılarına farklı kesimden insanların ağız tadına hitap ediyor. Çardak Mantı ev gibi düzenlenmiş. Temizliği ve pırıl pırıl dekoruyla bu minicik mekânın, ölçüleriyle ters orantılı miktarda müdavimi var. 16 yıllık müşterisi Kadri Atabaş en güzel örneği.
Yemek yemeyi kim sevmez? Hele de damak tadımıza uygunsa, kim hayır diyebilir...
Çardak Mantı, mantıseverlerin sık sık ziyaret ettiği adreslerin başında gelen bir mekân. Öğle yemeği için gelenlerden, akşam çayı için uğrayan ev hanımlarına, mantı, çiğbörek bağımlılarına farklı kesimden insanların ağız tadına hitap ediyor. Çardak Mantı ev gibi düzenlenmiş. Temizliği ve pırıl pırıl dekoruyla bu minicik mekânın, ölçüleriyle ters orantılı miktarda müdavimi var. 16 yıllık müşterisi Kadri Atabaş en güzel örneği.
Kasap çıraklığından lokanta zincirine, Günaydın’ın öyküsü: ‘Lezzet Yaşam Biçimi’
Günaydın Steak - Ankara
Çalışmak isteyişimdeki birincil amacım; babasız büyüyen, dayısının evinden kalabalık bir eve on altı yaşında gelin gelen, çocukluğunu, anneliğini yaşayamayan, dünyaya getirip de büyütemediği evlatlarıyla yüreği sızım sızım sızlayan, daha iyi bir yaşam bulup hayattaki evlatlarını daha iyi geleceklere taşırım umuduyla tüm mal varlığından vazgeçip Erzincan’dan İstanbul’a göç eden anamı, çocuk aklımla, rahat ettirmekti” diye anlatıyor Cüneyt Asan, Ulviye Alpay tarafından hazırlanan “Sevmek Gerek” kitabında... Asan, 10 yaşında okula giderken bir yandan kasapta çırak olarak başlayan çalışma yaşamını, bugün 26 şubesi olan kasaplığın yanı sıra steak house, Günaydın Burger, Güneydoğu mutfağı ve köfte- döner olarak dört farklı konseptte hizmet veren Günaydın Steak zinciriyle sürdürüyor.
Çalışmak isteyişimdeki birincil amacım; babasız büyüyen, dayısının evinden kalabalık bir eve on altı yaşında gelin gelen, çocukluğunu, anneliğini yaşayamayan, dünyaya getirip de büyütemediği evlatlarıyla yüreği sızım sızım sızlayan, daha iyi bir yaşam bulup hayattaki evlatlarını daha iyi geleceklere taşırım umuduyla tüm mal varlığından vazgeçip Erzincan’dan İstanbul’a göç eden anamı, çocuk aklımla, rahat ettirmekti” diye anlatıyor Cüneyt Asan, Ulviye Alpay tarafından hazırlanan “Sevmek Gerek” kitabında... Asan, 10 yaşında okula giderken bir yandan kasapta çırak olarak başlayan çalışma yaşamını, bugün 26 şubesi olan kasaplığın yanı sıra steak house, Günaydın Burger, Güneydoğu mutfağı ve köfte- döner olarak dört farklı konseptte hizmet veren Günaydın Steak zinciriyle sürdürüyor.
Ege Restoran adını aldığı bölgenin ve Akdeniz’in tatlarını sunuyor - ‘Balık lezzet üssü’
Ege Restoran - Ankara
Hayalinizde çimenlere yatıp gökyüzünden birbiri ardına geçen bulutları seyretmek istiyorsanız, ilkbahar bunun için en uygun zamandır. Ege’ye olan özleminizi gidermek istiyorsanız Ege Restoran da bunun için en uygun mekandır. Ege’nin keyfini, en taze, en tanıdık, en yalın hali ile hissedeceğiniz alçakgönüllü ve rahat bir ortam Ege restoran. Ankara’da yaşayan ya da Ankara’ya yolu düşen birçok sanatçı, yazar ve çizer restoranın müdavimleri arasında yer alıyor. Bazı müdavimler, belirli günlerde, periyodik olarak mutlaka uğruyor Ege Restoran’a… Kapıdan adımınızı attığınızda ruhunuzu saran mekanda sanatsal dokunuşları görebiliyorsunuz. Beyazın ve maviliğin sadeliği renklerin sıcaklığı insanı sarıveriyor.
Hayalinizde çimenlere yatıp gökyüzünden birbiri ardına geçen bulutları seyretmek istiyorsanız, ilkbahar bunun için en uygun zamandır. Ege’ye olan özleminizi gidermek istiyorsanız Ege Restoran da bunun için en uygun mekandır. Ege’nin keyfini, en taze, en tanıdık, en yalın hali ile hissedeceğiniz alçakgönüllü ve rahat bir ortam Ege restoran. Ankara’da yaşayan ya da Ankara’ya yolu düşen birçok sanatçı, yazar ve çizer restoranın müdavimleri arasında yer alıyor. Bazı müdavimler, belirli günlerde, periyodik olarak mutlaka uğruyor Ege Restoran’a… Kapıdan adımınızı attığınızda ruhunuzu saran mekanda sanatsal dokunuşları görebiliyorsunuz. Beyazın ve maviliğin sadeliği renklerin sıcaklığı insanı sarıveriyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)